Forside Nyheder

Amazon vil lade dig betale for din kaffe med håndfladen

-
Amazon er langt fra det eneste firma, er arbejder med håndflade-betaling. Her er et eksempel fra firmaet Bayometrics.

Biometrisk identifikation er for alvor ved at komme ud over telefonernes fingeraftrykslæsere og computernes ditto.

I science fiction-film har det længe været muligt at betale og låse døre op med øjenscanninger og håndflade- eller fingeraftryksaflæsninger. Men kun langsomt har disse teknologier indfundet sig i virkeligheden – i hvert fald i forhold til, hvor længe, de har eksisteret på film.

I de senere år er vi blevet vant til at bruge fingeraftrykslæsere og ansigtsgenkendelse til at bekræfte, at vi er, hvem vi siger vi er, og dette har især været effektivt ved online-betalinger og i apps. Det sidste er naturligvis fordi disse teknologier primært er at finde i vore smartphones.

Annonce:

Det er stadig ikke helt så udbredt at låse døre op med biometrik, men det findes da, især i mere sikkerhedsbetonede organisationer, der ikke synes, det er nok at bruge kontaktløse ID-kort. Det kræver ret mange penge, hvis det skal fungere ordentligt, og netop derfor er det ikke så udbredt.

Men nu kan det være, at biometrikken får et ordentligt løft ud i virkeligheden takket være et firma, der netop har rigtig mange penge. Det er Amazon, der vil bruge biometrisk betaling som endnu en løftestang til deres ambitioner om at komme ud i den fysiske butiksverden.

Varme drikke og fastfood

Ifølge Wall Street Journal er firmaet igang med at udvikle nogle håndlæsnings-terminaler, der vil lade dig betale i butikker ved blot at scanne din håndflade. Terminalerne skulle angiveligt fungere således, at du ved første betaling med systemet bruger dit normale plastikkort og scanner din hånd.

Når denne proces er gennemgået, bliver dine håndfladedata lagret på Amazons servere, hvorefter du vil kunne bruge din hånd som betalingsmiddel i en hvilken som helst lignende Amazon-terminal. Og tro nu ikke, at Amazon kun vil bruge terminalerne i sine egne, fysiske butikker. Wall Street Journals kilde siger, at de skal udbydes til alle og at Amazon i første omgang vil målrette terminalerne til caféer og fastfood-restauranter.

Måske er ’caféerne’, Amazon tænker på, den gigantiske Starbucks-kæde, der nu også kan findes enkelte steder i Danmark. Starbucks har nemlig ligesom Amazon hovedsæde i den amerikanske by Seattle og er i forvejen langt fremme med forskellige mobilbetalings-metoder. Det vil kunne give en hurtig udbredelse af systemet, hvis Amazon kunne få Starbucks til at indføre terminalerne i alle deres caféer verden over.

Som alle lignende, nye betalingsmetoder kræver det naturligvis at bankerne og kreditkortfirmaerne er klar på et samarbejde. Kilderne bag nyheden siger, at Amazon allerede er i gang med at teste systemet med betalingskortgiganten Visa og at de er ved at hive den anden, tilsvarende gigant, Mastercard, ombord.

Annonce:
Forrige artikelSE ELLER GENSE: NASA og SpaceX sprænger en raket i luften
Næste artikelOpdateret: IKEAs rullegardiner kan nu styres med Apple HomeKit
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.