Forside Baggrund

HiFi-producent flytter produktionen fra Asien til Danmark

-

STEENSSEN vil flytte produktion fra Asien til Lydens By: Struer

HiFi-producenten STEENSSEN har valgt at flytte produktionen hjem til Danmark.

Annonce:

Det sker i et samarbejde med Sound Hub Denmark, der er en teknologi- og innovations-klynge for lyd. Verdens første af sin art, beliggende i Struer – også kendt som Lydens By med Bang & Olufsen som den store spydspids.

Hjemtagelsen af produktionen sker for at imødekomme ønsket fra en voksende middelklasse i Kina og Japan, om produkter med kvalitetsstemplet ’Made in Denmark’, samt for at opnå større fleksibilitet i produktionsserierne.

Målet med omlægningen af produktionen er en global salgsvækst.

 

Frederick Rickmann, CEO i STEENSSEN

Made in Denmark

“Dansk design og godt design har en høj værdi i den voksende middelklasse i Asien, som ønsker god lyd til deres fladskærme. Desværre er produktionsfaciliteter i Kina efterhånden udelukkende indstillet på masseproduktion, hvilket umuliggør mindre designserier, der er tilpasset differentierede kundebehov. Handelsbarrierer og miljøbelastende transportomkostninger er også med i overvejelserne om flytning”, fortæller Frederick Rickmann, stifter og administrerende direktør for STEENSSEN, og fortsætter:

“I Struer har jeg mødt en kompetence, fleksibilitet og ekspertise i småserieproduktion, der ikke findes magen til andre steder – og så elsker de udfordringer”.

 

’Made in Struer’

”Det er et skulderklap til Struer, men bestemt også godt nyt for Danmark, at udvikling og produktion trækkes hjem, når kompetencerne på det danske arbejdsmarked kan løfte opgaver”, fortæller direktør for Sound Hub Denmark, Peter Petersen, og han fortsætter:

“Struer har udover en stor tradition for integreret produktudvikling indenfor lyd og akustik, også en stor underskov af virksomheder og specialister med mangeartede komplementære kompetencer inden for meget kort afstand. Der er derfor næsten ingen grænser for, hvad der kan lade sig gøre, når de bringes sammen med en innovationsvirksomhed som STEENSSEN”.

“Vores opgave i Sound Hub Denmark er netop er tilbyde denne form for ’matchmaking’ muligheder mellem danske virksomheder, men også at skabe frugtbare kontakter mellem danske virksomheder og vidensinstitutioner og udenlandske talentfulde startups”. STEENSSEN bliver den 8. virksomhed i rækken af virksomheder, som har registeret et CVR-nummer hos Sound Hub Denmark”, slutter Peter Petersen.

 

Arrangement: Kom, lyt og mød Frederick Rickmann

Den 23. januar kl. 14-18 inviterer Sound Hub Denmark til et åbent event i samarbejde med STEENSSEN på Peter Bangs Vej 17, 7600 Struer.

Her er der mulighed for at møde Frederick Rickmann og høre om hans ambitioner og proces frem mod at flytte produktion fra Asien til Struer.

Derudover bliver der også mulighed for at møde de tre Struer-baserede virksomheder, som STEENSEN har indledt et samarbejde med. Det drejer sig om: CIM PrintTronic (udvikling og produktion af elektronikken), Alu Parts (udvikling og produktion af aluminiumskomponenter) samt EKTOS (på test og godkendelser.)

Eventet er åbent for alle interesserede, og der bliver mulighed for både at lytte til og for offentligheden at købe STEENSSENs topmodel: TT GRAND – til favorabel pris på dagen. Indtægten herfra vil gå ubeskåret til udviklingsforløbet med de nye partnere.

 

Om STEENSSEN

STEENSSEN er stiftet af skotten Frederick Rickmann, som udvikler musiksystemer og højttalere af høj kvalitet, med tilgangen at godt design ikke behøver at være dyrt.

Frederick Rickmann er uddannet arkitekt og industriel designer fra Skotland, men blev allerede meget tidligt fascineret af den danske design tradition, og besluttede sig for at slå sig ned i Danmark.

Han har gennem årene udviklet en lang række velkendte forbrugerelektronikprodukter for firmaer som Dynaudio, DALI, Scansound Podspeakers, Coin Audio, JS Speakers i Asien og gennem dem Sony.

 

Om Sound Hub Denmark

Sound Hub Denmark er en udviklingsklynge og vidensnetværk indenfor lyd og akustik for iværksættere/opstartsvirksomheder, freelancere samt etablerede lyd- og akustikvirksomheder, og verdens første af sin art.

Der tiltrækkes internationale talenter og ideer indenfor lyd til Danmark og udvikler dem. Visionen er at blive verdens bedste sted at starte og vækste en lydvirksomhed.

Klyngen har kontorfælleskab og udviklingsmiljø for lyd, med måle-, værksteds- og test-faciliteter i verdensklasse samt adgang til fagspecialister, mentorer og vidensinstitutioner.

Partnere i Sound Hub Denmark er: Bang & Olufsen, Harman Lifestyle, GN Audio (Jabra) samt Aalborg Universitet og Danish Sound Network.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.