Forside Produkter Mobil

Huawei slog Apple i 2019 – men Apple var nummer 1 i julekvartalet

-

Det var ikke bare midlertidigt, at Huawei tog den globale andenplads for salg af smartphones – men Apple kan være på vej tilbage.

Kinas indmarch på smartphonemarkedet kunne næsten ikke være blevet markeret kraftigere, end da Huawei overtog andenpladsen for globalt salg og sendte Apple ned på en tredjeplads. Det var samtidig et signal om at Apple var nødt til at ændre strategi for at klare sig i konkurrencen.

Annonce:

Det skete i andet kvartal af 2018. Men der var mange, der forventede, at Apple ville generobre andenpladsen i hvad der traditionelt er firmaets bedste kvartal – kalenderårets fjerde kvartal. Det skyldes dels julesalget, men især nok at det er i dette kvartal, at de nye iPhones bliver præsenteret, og millioner af iPhone-fans skynder sig ud for at købe dem.

Det var lige præcis, hvad der skete, men allerede i det næste kvartal, første kvartal af 2019, var Huawei tilbage på andenpladsen. Og der har Huawei så siddet siden, lige med undtagelse af fjerde kvartal 2019, hvor Apple igen kom stærkt tilbage på grund af nye iPhones.

Faktisk kom Apple endog meget stærkt tilbage. I fjerde kvartal sprang Apple faktisk andenpladsen over og indtog lige med nød og næppe førstepladsen foran Samsung. Samsung beholdt deres markedsandel på 18 procent i kvartalet, mens Apple kom op på 19 procent. Huawei sidder på 15% af markedet.

Trump hjalp Apple

Dette er alt sammen baseret på tal fra analysefirmaet Strategy Analytics, der blandt andet bruger forhandlertal og andre informationer til at stykke statistikkerne sammen – eftersom Apple ikke længere officielt fortæller, hvor mange iPhones, de har solgt.

Men der er dog skår i Apples glæde. For ser man ud over hele 2019, er Apple fortrængt til tredjepladsen, hvilket ikke var tilfældet i 2018, hvor de lå og byttede plads med Huawei hen over året. Med andre ord er Apple stadig kun den tredjemest sælgende smartphoneproducent i verden set på årsbasis, selv om sidste kvartal gik rigtig godt og gav Apple rekordindtægter.

Det kan dog være, at Apple får hjælp fra uventede kanter, når det gælder 2020. Når Apple har kunnet trænge Huawei så meget tilbage på markedet, er det ret sandsyngligt at USAs handelskrig med Kina har spillet en rolle.

Coronavirus og billig-iPhone

Selv om der er sluttet fred i dele af handelskrigen, kommer det til at tage lang tid, før Huawei igen kan sælge deres telefoner med Google-apps ombord, og oven i denne periode vil det tage et stykke tid, før forbrugerne hører om og stoler på at Huawei-telefonerne igen kører en god og brugbar version af Android.

Ifølge Strategy Analytics kommer den igangværende Coronavirus-krise også til at spille ind i salget af kinesiske produkter i vesten, og det kan yderligere sætte Huawei tilbage. Den sidste ting, der kan hjælpe Apples markedandel i 2020, er at firmaets strategiskift nu står klart.

Apple kommer i fremtiden til at have en bredere portefølje rent prismæssigt, sådan at der også er helt billige iPhones at købe, og ikke kun de dyre luksusmodeller og mellemmodellerne. Dette vil angiveligt blive markeret ved lanceringen af iPhone SE 2, når Apples  nye kollektion bliver præsenteret engang senere på foråret.

Annonce:
Forrige artikelApples forårskollektion: Bluetooth-tag, ladeplade, høretelefoner og en billig iPhone
Næste artikel3 skruer op for netværkskapaciteten i 2020
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.