Forside CES CES 2020

MSI laver den første bærbare PC med Mini LED-skærm

-

Skærmen på Creator 17 klarer en fuld DCI-P3-gamut og leverer op til 1.000 nits.

I den kommende tid vil der formentlig blive skabt en del forvirring blandt folk, der er ude for at købe produkter med skærme. De næste par år vil der nemlig dukke flere og flere produkter op baseret på både microLED og Mini LED. Men som faste Recordere-læsere vil vide, så er der tale om to forskellige ting.

Annonce:

Begge teknologier benytter sig af små LED’er, men Mini LED er relateret til bagbelysning i LCD-skærme, mens microLED er en slags OLED-rival, hvor der slet ikke er tale om bagbelysning. Det sidste er altså ikke bare en mindre version af det første. MicroLED er stadig voldsomt dyrt og foreløbigt kun i mindre grad rettet mod forbrugerne.

Mini LED er derimod begyndt at dukke op i forbrugerrettede produkter, der er til at betale. Det gælder for eksempel en ny laptop fra PC-producenten MSI, der er lykkedes med at lave, hvad de påstår er den første bærbare PC med Mini LED-skærm. Denne nyskabelse har firmaet netop vist frem på CES.

Modellen har fået navnet Creator 17, og som navnet antyder, er der tale om en maskine med 17-tommers skærm. Sidstnævnte har 4K-opløsning, og fordi bagbelysningen bliver leveret af LED’er, der typisk er mindre end 2mm i størrelse, kan lyset varieres med langt større præcision. Sagt på en anden måde, så kan områderne med bagbelysning afgrænses langt mere præcist.

Kan levere 8K via USB-C

Ifølge MSI har skærmen på Creator 17 hele 240 lokale lysdæmpnings-zoner, hvilket er ret mange for en skærm i en laptop. Som reference kan man sammenligne dette med Apples hundedyre XDR Display Pro-skærm. Apple-skærmen, der benytter sig af blå LED’er til bagbelysning, har 576 lysdæmpningszoner på tværs af 32 tommer, altså gennemsnitligt cirka 18 zoner per tomme.

Creator 17-skærmen har gennemsnitligt 14 zoner per tomme, hvilket bider Apple-skærmen i haserne og er langt højere end en standard-laptopskærm. Men her skal man huske på prisforskellen. Apple-skærmen koster tæt ved 50.000 kroner – uden foden, der lægger næsten 9.000 kroner oven i prisen. MSI har endnu ikke offentliggjort pris eller lanceringstidspunkt, men det er ret usandsynligt, at MSI Creator 17 overhovedet kommer i nærheden af Apple-skærmen, prismæssigt.

MSI siger i øvrigt, at Creator 17-skærmen kan vise det fulde farvespektrum i DCI-P3-gamut’en, hvilket er med til at sikre en god HDR-afvikling. Dertil kan skærmen komme helt op på 1.000 nits i lysstyrke, hvilket er en sjældenhed på laptops-skærme.

Ud over skærmen kan Creator 17 konfigureres med forskellige processorer og GPU’er, og har ifølge MSI masser af porte. Blandt de sidstnævnte findes blandt andet en USB-C-port, som MSI siger er den første, der kan levere et 8K-billede til en ekstern skærm. Verdens p.t. hurtigste SD-kortlæser sidder også i maskinen, og den kan læse op til 624 MB i sekundet.

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk
Annonce:
Forrige artikelHer er nyhederne i Google Assistant
Næste artikelSensor fra toiletpapirs-firma advarer dig, hvis der lugter på wc’et
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.