Forside Baggrund

Philips tech lover at løse 95% af OLED burn-in problemer

-

Philips har udviklet et system til at detektere logoer og andet der kan give indbrænding på OLED TV.

Alle organiske display-teknologier har en risiko for retension (midlertidig afsmitning) og burn-in (permanent indbrænding).

Annonce:

Dette gælder også OLED TV, omend tv-producenterne er blevet gode til at håndtere det, så risikoen i dag er lille, ved almindelig brug.

Men selv en lille risiko er stadig en risiko. Philips arbejder derfor på en teknologi der lover at minimere den sidste rest af usikkerhed.

På den årlige fremvisning af Philips TV og audio-produkter i Amsterdam, der fik vi en demonstration af en ny kommende Philips-teknologi. En teknologi der lover at løse 95% af de problemer der kan lede til burn-in på OLED TV.

Teknologien analyserer dynamisk billedindholdet og detekterer logoer og andet statisk grafik som lyser op på skærmen, og når et sådan mødes kan TV’et skrue ned for lyset i de områder der ellers ville kunne give problemer med retension og burn-in. Dette på en måde så man som seer ikke bemærker det.

Philips lod dog forstå at dette bliver et tilvalg. Som standard vil det være slået fra, men man vil få mulighed for at aktivere det.

Der var tale om en teknologi-fremvisning, og det er derfor endnu ikke noget der er nået ind i eksisterende eller annoncerede tv-produkter. Hvornår der kommer OLED TV med denne “logo detektor” indbygget må vi afvente at se.

På videoen herunder giver Philips eksempler på hvordan teknologien arbejder.

 

 

Annonce:
Forrige artikelTEST: B&O E8 3rd Generation trådløse in-ear hovedtelefoner
Næste artikelFastspeed vokser med kometfart og skruer forventningerne op
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.