Forside CES CES 2020

Samsung: Flere detaljer om Q950TS 8K QLED TV (opdateret med fotos)

-

CES 2020 starter for alvor i aften Las Vegas tid, hvor Samsung holder en stor event, hvor de præsenter de bedste af deres 2020 TV og AV produkter på en “First look” event, men allerede nu har de sendt detaljer om deres forventede topmodel.

Vi har tidligere skrevet kort om Samsung Q950TS, der bliver et næsten rammeløst QLED TV med 8K opløsning. Nu er der kommet endnu mere information fra Samsung Korea, der har sendt en pressemeddelelse ud.

Annonce:

QLED TV’et bliver næsten rammeløst (ca. 2,3 mm), og skærmen bliver kun 1,5 cm tykt, så der er tale om et meget diskret design. QLED er jo stadig LCD teknologi, så der skal stadig være plads til belysning af panelet, som ligesom tidligere modeller bliver zone inddelt. Hvor mange zoner, og hvordan de virker få vi præsenteret i aften.

 

 

Får AV1 kodec til 8K streaming

Samsung er ligesom LG sprunget på det åbne AV kodec, som er et licensfrit videoformat til HD, 4K, 8K og HDR, der bakkes op af bl.a. Amazon, Apple, Facebook, Google, IBM, Intel, Microsoft og Netflix.

Det betyder bl.a. at du vil kunne streame 8K videoer fra YouTube, hvor der allerede er en del 8K indhold.

Chipsettet som skal styre de flotte billeder får endnu bedre AI, og Samsung vil i samarbejde med Amazon streamingtjenesten Prime lancere “AI ScaleNet teknologi”, der hjælper med at reducere datatab under videostreaming.

QT950TS får også forbedret lyd, ved hjælp af teknolgien OTS+ (Object Tracking Sound +), der registrerer objekternes bevægelse i billedet of flytter lyden rundt i de forskellige højttalere i TV’et.

 

Samsung Q950TS TV

 

Den nye 8K QLED topmodel for 2020. Foto: 4kfilme.de

Får både Alexa, Google Assistant og Bixby

Som et smart TV er det naturligvis vigtigt at QT950TS får så mange smarte funktioner som muligt, og Samsung kommer med Alexa, Google Assistant og Bixby support. I Danmark vil det dog lige nu kun være Google Assistant som understøtter dansk.

Samsung fortsætter også med at videreudvikle deres Smart TV Guide teknologi på deres 2020 modeller.

Som tidligere skrevet ser vi de nye modeller i aften (i morgen dansk tid), og skal nok komme med både video og billeder af de nye Samsung modeller.

 

Pris og tilgængelighed

De nye TV her ventes på markedet i 2. kvartal 2020, men pris og  lanceringsdato ligger ikke fast endnu.

 

Følg CES i Las Vegas på recordere.dk

 

Annonce:
Forrige artikelLoewe opkøbt: men bliver aldrig det samme
Næste artikelTP-Link klar med Wi-Fi 6 MESH routere
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.