Forside CES CES 2020

TEST: JBL Tune 220TWS trådløse in-ear hovedtelefoner

-
JBL Tune 220TWS

JBL Tune 220TWS er JBL’s prisbillige model for gode in-ears. De har ikke støjreduktion, til gengæld kommer de med JBL’s Pure Bass teknologi.

Markedet for in-ear hovedtelefoner er de sidste år eksploderet, og du kan i dag finde trådløse in-ear hovedtelefoner i alle prisklasser og kvaliteter. JBL har netop frigivet Tune 200TWS, der prismæssigt ligger i den attraktive ende (ca. 800,- DKK), men så har de heller ikke støjreduktion eller trådløs opladning.

Vi har testet den nye model fra JBL, og her kan du læse hvad vi synes.

Annonce:

 

JBL Tune 220TWS – Med Micro USB kabel

Udpakning og installation

JBL Tune 220TWS kommer i en lille papæske, der udover høretelefonerne indeholder et etui til opladning af enhederne, samt et Micro USB kabel med til opladning. Der er som tidligere skrevet ikke trådløs opladning, så det ville være rart hvis JBL havde brugt USB-C til opladning, som er mere tidssvarende. Der ligger også en lynguide til installation i æsken.

Modellen vi testede var i sort, men den finde også i hvid, blå og pink. Designet på in-ear enhederne er meget klassisk, og minder meget om en lidt for stor Apple AirPod classic. På siden af begge enheder finder man en knap, der kan bruge til forskellige funktioner, som start / stop musik, forrige og næste nummer og tag et telefonopkald og brug af Siri, Google Assistant eller Samsung Bixby. Disse funktioner vises i den medfølgende lynguiden. På begge enheder er der også en diode der viser om de er tændt, om de er forbundne og eventuelt batteristand.

Etuiet har samme farve som in-ear hovedtelefonerne, og er lidt større end AirPod Pro’s etui, men mindre end Sony WF-1000XM3’s etui. Det er lavet i hårdt plast, men kvaliteten føles fin, og når man åbner låget er der tre dioder, der viser batteriniveau, og om den er igang med at oplade.

 

De tre batteridioder på JBL Tune 220TWS

JBL Tune 220TWS har ikke beskyttelse mod fugt, så du skal passe på hvis du bruger dem i regnvejr og i meget fugtige områder.

Installationen er hurtig og let. Første gang man tager JBL Tune 220TWS ud af etuiet, er de allerede i pair-mode, så det er blot at gå ind i telefonens Bluetooth indstillinger, og forbinde dem, og så er man i gang.

 

JBL Tune 220TWS sidder fint i øret, men det kræver du ikke er til soft-tips

Hvordan lyder de – Og hvordan er de at gå med.

Jeg skal skynde mig at sige, at der findes to slags in-ear hovedtelefonbrugere – Dem som sværger til in-ears med silikone propper, og dem som sværger til helstøbte in-ears. Jeg hører til det første. Jeg trives bedst med silikone propper, som giver en blødere kontakt mellem øre og hovedtelefon, mens andre bedst kan lide at høretelefonen slutter helt tæt via sin pasform. Men kan du lide pasformen på Apple’s AirPods classic, så vil du nok også kunne lide disse her. De sidder godt i øret, og er så lette at man nærmest glemmer at man har dem på.

Nu bruger JBL selv sloganet “Pure Base – Zero Cables” på deres kasse, og det skulle selvfølgeligt prøves af. Jeg smed Stromae – Alors On Dance (DubDogz Remix) som er kendt for at have en ret hård dance-bas, og jeg må sige at de lyder godt af et par in-ears til 800 kroner. I sine standardindstillinger synes jeg at lyden er lidt for spids til min smag, men det kan justeres så den blev lidt mindre skarp. Så smed jeg The Hu – Wolf Totem på, også det lød OK, men der er forskel på lyden fra JBL Tune 220TWS og modeller til mere end det dobbelte i pris.

 

Men det skal der også være – Men JBL Tune 220TWS lyder godt til prisen, og bruger du den til telefonopkald, så er der også en fin lyd via Bluetooth 5.0 forbindelsen. Oven i det får du integration til Siri og Google Assistant hvis du lige har brug for at sende en kommando.

De understøtter i øvrigt A2DP 1.3, AVRCP 1.5, HFP 1.6 profilerne via Bluetooth 5.0

 

JBL Tune 220TWS

Batteritid

JBL Tune 220TWS giver ca. 3 timers trådløs lyd per opladning, og sammen med etuiet har du samlet op til 19 timers trådløs lyd. Opladningen af etuiet tager mellem en og to timer, og genopladning af hovedtelefonerne tager ca. en time i etuiet.

3 timer er ikke imponerende tal, når de dyrere konkurrenter nu er oppe på helt op til 5-6 timer på en opladning, men igen til prisen er det ikke skræmmende.

 

JBL Tune 220TWS

Konklusion

JBL Tune 220TWS er i forhold til deres pris på 799,- et meget fint sæt in-ear hovedtelefoner. Lyden er god til prisen, og er du en af dem, so foretrækker helstøbte in-ears, så får du meget lyd for få penge

Etuiet er i god kvalitet, men der er et par ting som skuffer, også i forhold til prisen. Jeg er skuffet over at JBL i 2020 stadig bruger Micro USB i stedet for USB-C, især når de ikke har trådløs opladning, og så synes jeg at lyden er for skinger som standard, men igen – Til prisen får du et par rigtigt gode in-ears.

JBL TUNE 220TWS

795,-
7

LYDKVALITET

6.5/10

DESIGN

7.5/10

BATTERITID

6.0/10

KOMFORT

6.0/10

BRUGERVENLIGHED

8.0/10

PRIS

8.0/10

Plus

  • God lyd til prisen
  • Lette at bruge
  • Etui god kvalitet

Minus

  • Mangler USB-C
  • Lidt skinger i min optik
  • 3 timers batteritid
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.