Forside Produkter Mobil

Apple får 3-cifret millionbøde for at sløve iPhones ned

-

Apple er blevet idømt en bøde på 25 millioner Euro, fordi de gjorde ældre iPhones langsommere.

Den franske konkurrencemyndigheder har idømt Apple en bøde på et 3-cifret millionbeløb, for at gøre ældre iPhones langsommere. Det skriver BBC.

Annonce:

Sagen kom frem i lyset i 2017, hvor Apple indrømmede at sløve ældre iPhones ned, hvis de havde et batteri der ikke længere havde samme batteritid som et nyt. Dette for at optimere tiden mellem hver opladning.

Problemet var blot, at det ikke var noget de fortalte de berørte iPhone-brugere om, og måtte der være brugere som hellere ville have performance fremfor batteritid, så var der ingen mulighed for at slå funktionen fra.

Flere så det som et træk til at presse et nysalg igennem, at nu var det tid at udskifte den gamle sløve iPhone, som her var sløvere end nødvendigt, men det afviste Apple.

Senere blev der udgivet nye udgaver af iOS, hvor der er mulighed for selv at bestemme om software skal passe batteriet eller hastigheden.

De franske konkurrencemyndigheder valgte dog at gå efter Apple, for bevidst at gøre telefonerne langsommere, uden at fortælle kunderne om det.

Nu er den sag nået sin afgørelse. Apple har accepteret en bøde på 25 millioner Euro. Omregnet er det knap 187 millioner kroner med dagens kurs.

 

Sløver Apple stadig ældre telefoner ned?

Ja, praksis er forsat siden dengang i 2017 hvor det kom frem i lyset, men nu med bedre oplysning overfor brugerne og med mulighed for at slå det fra.

Telefoner det er aktivt på:

– iPhone 6, 6 Plus, 6S og 6S Plus
– iPhone SE
– iPhone 7 og 7 Plus
– iPhone 8 og 8 Plus med iOS 12.1 eller højere
– iPhone X med iOS 12.1 eller højere
– iPhone XS, XS Max og XR med iOS 13.1 eller højere

Men det er først når batteriet viser tegn på slidtage og hermed dårligere performance, at funktionen sætter ind.

 

Annonce:
Forrige artikelVinyl Alliance vil promovere vinylpladerne
Næste artikelEricsson trækker sig fra MWC grundet coronavirus
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.