Forside Produkter Mobil

Er Apple på vej ud i en ny ’Antennagate’ med deres 5G-iPhone?

-

Mark Twain skrev, at historien ikke gentager sig. Den rimer bare engang i mellem.

Man må håbe at Mark Twains nutidige landsmænd hos Apple ikke lader historien hverken gentage sig eller rime, når de kommer med en 5G-iPhone. Der er nemlig spekulationer fremme, der indikerer, at Apple muligvis kan risikere en ny ’Antennagate’ i den forbindelse.

Fast Company har nemlig fået informationer fra kilder med kendskab til Cupertino-firmaet angående det 5G-modem, der skal sidde i den kommende iPhone med understøttelse af den nye netværksteknologi. Angiveligt har Apple endnu ikke taget en beslutning om, hvilket modem, de vil satse på.

Annonce:

Valget står angiveligt mellem Qualcomms X55-modem, der også sidder i Samsungs nye 5G-modeller, og så Apples eget modem, baseret på de teknologier, de købte af Intel sidste år. De to modems stiller forskellige krav til antennen, og det er her, Apple står overfor et svært valg.

Ifølge Fast Companys kilder kan Apples eget 5G-modem og antennedesign gøre iPhone tyndere, end hvis de benytter sig af Qualcomm-modem’et. Dertil kommer, at Qualcomm og Apple ikke just er gode venner, også selv om den juridiske strid mellem de to selskaber er blevet afgjort i fredsommelighed.

Skal beslutte sig snart

Ikke bare på grund af uvenskabet, men også af rene, økonomiske årsager, vil Apple hellere bruge sin egen teknologi. Der er mange penge at spare, når tredjepart ikke skal have penge for en så vigtig komponent som en smartphone-modem og tilhørende antenne.

Men sporene skræmmer. Apple har ofte haft problemer med sin egen antenneteknologi, inklusive med iPhone 4, hvilket udløste den såkaldte ’Antennagate’-skandale i 2010. Den ellers så nydelige aluminiumskant på iPhone 4 husede også antennen, og gav en hel del mennesker problemer med dårlige signalforbindelser.

En smartphone er ikke ret meget værd uden adgang til trådløs data af forskellig art, så det betød naturligvis en masse ballade for Apple, inklusive en e-mail, der nåede helt frem til Steve Jobs’ e-mail-adresse. Det er nu en legendarisk del af historien om Apple, at Jobs svarede den frustrerede kunde med ordene: ”Du holder den forkert”.

Apples integration af Intel-teknologierne er foreløbigt utestede i det åbne marked, og firmaet løber derfor en større risiko ved at bruge sin egen teknologi. Det er derfor måske forståeligt nok, at de tænker lidt ekstra over det. Det gælder især også, fordi 5G-udrulningen stadig er på så tidligt et stadie, at der er risiko for at brugerne får dårlige oplevelser, også selv om modem’et og antennen virker, som de skal.

I følge Fast Company er disse overvejelser relaterede til mindst en af de iPhone-modeller, der kommer til efteråret allerede. Derfor er det i denne tid, de sidste afgørelser træffes omkring designet, og mediet forventer derfor at Apple beslutter sig omkring 5G-modem’et og antennen i de kommende uger.

Annonce:
Forrige artikelUden YouSee: Dplay gik ned under Superliga-premiere
Næste artikelNu kommer danske The Stig: Dansk Top Gear klar til premiere
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.