Forside Baggrund

Krise: Frygter mangel på OLED TV-displays

-

LG er bagud med produktionen af displays til OLED TV, og den nuværende produktion kan oveni blive ramt af Covid-19 virus.

Verden kan komme til at mangle displays til OLED TV i år, fordi LG er kommet bagud med produktionsudvidelsen. Det skriver erhvervsmediet BusinessKorea.

Annonce:

Den nuværende produktion i Paju, Sydkorea, kører på pumperne og deres ny fabrik i Guangzhou, Kina, er endnu ikke kommet igang. Det var ellers planen at den nye kinesiske OLED-fabrik skulle have været igang med produktionen i august 2019, men der er endnu ikke nogen dato for produktionsstart.

Forsinkelsen betyder at LG kun har kunnet levere omkring halvdelen af det forventede antal OLED-paneler. De plader kaldet ‘Mother Glass’, der skæres ud til displays i forskellige størrelser, har LG kun produceret 70.000 af per måned på Paju-fabrikken. Det var planen at Guangzhou-fabrikken skulle levere 60.000 per måned oveni, så den samlede produktion ville være 130.000 per måned.

Omregnet giver det en mangel på omkring 300.000 OLED TV per måned, og det betyder at LG lige nu ikke kan følge med efterspørgslen. Dette samtidig med at flere TV-producenter efterspørger OLED-paneler fra LG, med Sharp (Japan), Vizio (USA) og Xiaomi (Kina) som nye kunder i år. Det bringer aftagerne af LG OLED TV-paneler op på 18 producenter, uden at produktionen øges før Guangzhou-fabrikken kommer igang.

LG Display havde sat næsen op efter en forsinket produktionsstart på Guangzhou-fabrikken her i 1. kvartal 2020, men det planer er i risiko for at blive ramt af udbruddet af Covid-19-virus (tidligere Coronavirus).

Analysefirmaet IHS havde oprindelig forudsagt en samlet produktion på 5 millioner OLED TV i år, men for nylig blev det nedskrevet til 4,5 millioner OLED TV, og det tal ventes at falde yderligere, som tiden går uden den nye LG-fabrik i sving.

Før udbruddet af Covid-19-virus og yderligere forsinkelse af Guangzhou-fabrikken, der forventede LG selv at sende 6 millioner OLED TV-paneler på markedet i 2020, hvilket ville være en fordobling af de 3 millioner OLED TV-paneler de leverede i 2019.

Det er endnu for tidligt at spå om, hvor mange OLED TV-paneler LG vil kunne nå at levere i 2020 med de ændrede forudsætninger, men det vil næppe være nok til at dække efterspørgslen på verdensmarkedet.

Det bliver næppe nødvendigt at hamstre, men 2020 kan blive året hvor vi ser færre OLED TV på tilbud.

 

Annonce:
Forrige artikelSamsung er blevet sagsøgt over QLED
Næste artikelSamsung klar til at levere foldbar skærmteknologi til andre mærker
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.