Forside Indhold og distribution Film

Se, hvordan Carrie Fisher kom med i ’The Rise of Skywalker’

-

Industrial Light and Magic har løftet sløret for, hvordan de lavede nogle af effekterne i den seneste ’Star Wars’-film.

Det er efterhånden lige så stor en tradition, som at ordene ”I have a bad feeling about this” skal indfinde sig et eller andet sted i en Star Wars-film. Kort tid efter premieren på en af de sidstnævnte bliver der fulgt op med en video af, hvordan nogle af effekterne er blevet lavet.

Sådan en har effektfirmaet, der er næsten lige så legendarisk som Lucasfilm selv, Industrial Light and Magic, nu sendt ud igen. Denne gang handler det naturligvis om den sidste Star Wars-film i Skywalker-sagaen, ’Episode IX: The Rise of Skywalker’.

Annonce:

Og selv om det altid er sjovt at kigge bag om de digitale kulisser på store effektfilm, er måske særligt interessant at se denne video, især hvis man er Star Wars-fan. For der var naturligvis nogle øjeblikke i ’The Rise of Skywalker’, fans undrede sig lidt ekstra over – rent effektmæssigt.

Det drejer sig naturligvis om Carrie Fisher og hendes glansrolle som Leia Organa. Fisher døde som bekendt ganske tragisk, før indspilningerne til ’Episode IX: The Rise of Skywalker’ var begyndt, og der skulle findes en løsning.

Pas på SPOILERE herunder!

De fleste blev dog glade, da de hørte, at instruktør J.J. Abrams og hans hold ikke havde tænkt sig at genskabe Carrie Fisher digitalt, sådan som det skete med både hende selv (mens hun stadig var i live og kunne hjælpe med til det) og den afdøde Peter Cushing i rollen som Grand Moff Tarkin i ’Rogue One: A Star Wars Story’.

Abrams forklarede, at der var så meget Carrie Fisher-materiale tilbage fra indspilningerne af tidligere Star Wars-film, at det kunne lade sig gøre at putte hende ind i filmen med lidt kreativ manuskriptskrivning i kombination med digitalt genbrug.

De fleste Star Wars-fans sad nok under ’The Rise of Skywalker’ og undrede sig over dels, hvilke scener i de øvrige film, de nye scener var bygget op af, dels hvordan de havde ***spoiler alert *** alligevel havde gjort Carrie Fisher ung igen. Og Mark Hamill. For som de, der har set filmen vil vide, er der et vigtigt øjeblik, hvor både Leia og Luke optræder med ganske unge ansigter.

Du kan blandt andet se, hvilke scener i andre film, Industrial Light and Magic har hentet materialet til dette specielle klip fra. Du kan også se et af de oprindelige Leia-klip, som fandt vej til ’The Rise of Skywalker’ og hvordan de har hentet det ud af ’The Force Awakens’. Det er dog ganske interessant at se, hvordan de har skiftet General Organas tøj ud…

Der er naturligvis også et kig bag en hel del andre af de mange effekter i filmen. Se selv herunder.

 

Annonce:
Forrige artikelTo forbrugere skal betale dyrt for mobildata udenfor EU
Næste artikelNy Netflix-funktion gør det mindre ‘flovt’ at prøve nye serier
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.