Forside Produkter Mobil

Standardisering af hurtig opladning via USB starter med Samsungs S20-serie

-

USB Implementers Forum vil forsøge at skabe lige vilkår for hurtig-opladere.

Når en ny smartphone bliver lanceret, hører vi ofte om, hvor hurtigt, den kan lades op. Det er dog som regel forskelligt, hvilke vilkår, det sker under. De fleste smartphone-producenter har deres egen teknologi og kombination af batteri- og oplader-specifikationer.

Det betyder, at en hurtigoplader fra ét firma ikke nødvendigvis virker på en smartphone af et andet mærke. Helt generelt lader smartphones anno 2020 hurtigere op, hvis de bliver forbundet til en 10 watts-oplader end en 5 watts-oplader, men det kan ske endnu hurtigere, hvis der er producent-specifik teknologi involveret.

Annonce:

Det er disse teknologier, USB Implementers Forum (USB-IF) nu vil forsøge at skabe en smule konsensus omkring, sådan at der i fremtiden ikke er helt lige så stor forskel på hurtigopladnings-mulighederne for de enkelte telefoner, og det i højere grad vil være muligt at bruge de samme, hurtige opladere til forskellige telefon-brands.

USB-IF har udformet to sæt specifikationer, som de kan certificere forskellige produkter efter. Den ene hedder PPS og den anden USB PD 3.0. Det står henholdsvis for Programmable Power Supply og USB Power Delivery.

Samsung først på banen

Idéen er, at disse specificationssæt, samlet i den såkaldte USB-IF Fast Charger-certificering, kan markere, om en hurtigoplader eller en anden form for produkt, der leverer strøm via USB, kan bruges sammen med produkter fra andre producenter. Disse produkter, for eksempel smartphones, skal naturligvis også være certificerede på samme vis.

De første smartphones, der har modtaget USB-IFs Fast Charger-certificering er Samsungs nye S20-serie. Hele S20-porteføljen er blevet certificeret, men der er forskel på, hvor mange watt, de er certificeret op til. S20 og S20 Plus er certificeret op til 25W, mens S20 Ultra er certificeret op til 45W.

Dermed vil ejere af disse telefoner altså kunne købe tredjeparts-ladere og USB-hubs med USB-IFs certificeringsmærke på og forvente at kunne lade op med samme hastighed, som den Samsung-lader, der fulgte med i æsken.

USB-IF annoncerede Fast Charger-certificeringen allerede i 2018, men S20-serien er altså som nævnt den første smartphone-serie, der modtager certificeringen. Forhåbentlig er det ikke den sidste.

Annonce:
Forrige artikelHuaweis foldbare smartphone kommer til Europa i næste måned
Næste artikelTEST: Verdenspremiere – Lyngdorf TDAI-1120 streaming anlæg
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.