Forside Produkter Mobil

TCL har et alternativ til foldbare smartphones: Udtræksskærm

-
Foto: TCL/CNET

De foldbare skærmes indtog har banet vejen for nye og interessante formfaktorer.

Først kom den foldelige tablet, der i sin udformning minder om en lille notesbog, med modeller som Galaxy Fold og Huawei Mate X. Så kom genoplivningen af klaptelefonerne med Motorola RAZR og Samsung Z Flip.

Siden har vi også set dobbeltskærmede smartphones og covers, der indeholder en ekstra skærm, så man selv kan vælge, hvornår man vil have en udfoldelig smartphone. Der er endda smartphone-prototyper, der folder ligesom en harmonika.

Annonce:

Den sidste kom fra TCL sidste år i oktober. Og nu er firmaet, vi kender bedst for deres tv-skærme, på banen igen med et alternativt smartphone-skærmdesign. Denne gang synes TCL at have fundet inspiration i udtrækssenge.

Foto: TCL/CNET

I hvert fald kan den nye prototype, som CNET har fået fingre i billeder af, udvides via en udtræksskærm. Det var angiveligt meningen, at koncepttelefonen skulle vises frem på MWC, men årets konference blev som bekendt aflyst på grund frygten for coronavirus.

Spørgsmål

Der er tale om de typiske computerskabte renderinger af smartphonen, snarere end fotos af en reel telefon. Og det betyder noget i denne sammenhæng. På billederne kan man tydeligt se en skinne, som den ekstra skærm bruger til at glide ud fra under den primære skærm.

Men det rejser en række spørgsmål. For eksempel, hvor tyk er koncepttelefonen i virkeligheden? Skærmpaneler er naturligvis ret tynde, men når der skal puttes en hel ekstra skærm ind under den primære skærm sammen med al elektronikken, må det gøre et eller andet ved tykkelsen af smartphonen i normal-tilstanden.

Foto: TCL/CNET

Et endnu større spørgsmål er: Hvor kraftigt fremstår revnen mellem de to skærme? Det er her, renderingerne måske snyder lidt. Man kan ikke se det på billederne, men skærmen er næppe i ét stykke, sådan som det ser ud på renderingerne.

Der må unægteligt komme en eller anden form for markering af adskillelsen mellem de to skærme, og sådan en vertikal linje ned gennem skærmen, også selv om den er meget tynd, vil formentlig altid være en smule forstyrrende.

Men der er trods alt kun tale om en prototype, så hvem ved, om vi nogensinde får svar på de ovenstående spørgsmål. Det er dog stensikkert, at TCL er med til at skubbe på, når det gælder inspiration til nye formfaktorer. Og det er naturligvis altid værdsat.

Annonce:
Forrige artikelDobbelt så mange køber ind med Apple Pay end MobilePay
Næste artikelLIFX smartlys har fået ny smart app
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.