Forside Produkter Computere

TEST: Asus ZenBook Pro Duo UX581G – To skærme – Dobbelt så fed

-

Asus præsenterede sidste år deres dual-skærm løsning, hvor du får 15,6 tommer 4K samt en 14 tommer 3:1 skærm under hovedskærmen. Det virker underligt, men hvor er det fantastisk at arbejde med.

Til daglig er jeg Macbook Pro bruger, og har en 15 tommer med Touch Bar, som er en sølle stribe ved siden af den enorme ekstra skærm du får med Asus ZenBook Pro Duo. Og når du først har prøvet en dual-screen bærbar, så tror jeg aldrig du vil have en uden.

Annonce:

Vi har testet den frække ZenBook Pro Duo fra Asus, og her kan du læse hvad vi synes.

 

 

Udpakning og installation

Modellen vi testede kom i en kæmpe kasse, der havde en stor kasse, som havde en lille kasse, og deri lå Asus ZenBook computeren.

Computeren vi testede var i farven Celestial Blue, som er en meget mørk blå, og hele kabinettet er i helstøbt aluminium. Så det er ikke et letvægter man sidder med, når man tager den ud af kassen.

Den vejer hele 2,5 kg., og det er vel og mærke uden den eksterne strømforsyning, der vejer ganske meget i sig selv. Målene når den er slået sammen er 35,9 x 24,6 x 2,4 cm (B x H x D).

Den primære skærm er på 15,6 tommer med en 4K opløsning på 3.840 x 2.160 i 16:9 format, mens den sekundære skærm som Asus kalder ScreenPad Plus er på 14 tommer i 3.840 x 1.100 opløsning.

 

ScreenPad Plus

 

Du kommer ikke til at mangle indgange, da du på siden finder både Thunderbolt 3 USB-C samt 2 x USB 3.1 Gen 2 Type A porte. Oven i det har den HDMI 2.0 og mini-jack til både mikrofon og hovedtelefoner. Den har ikke Ethernet kort, men den har WiFi 6.

På indersiden finder man en Intel 2,6Ghz I7-9750H CPU, samt et Nvidia GeForce RTX 2060 grafikkort med 6GB DDR6 VRAM. Modellen vi testede havde 16GB hukommelse samt 512GB lagerplads.

De to skærme ligger over hinanden, så du har en 4K 16:9 skærm som hovedskærm, og så en 4K/1.100 skærm som underskærm. Og begge skærme har touch, så du kan bruge dine fedtede fingre eller den medfølgende Asus pen til at arbejde på computeren.

Tastaturet er rigeligt stort og bag-belyst, og så har den en touchpad, der dublerer som et numerisk tastatur hvis man har brug for det.

Den har også Harman Kardon certificeret lyd, samt indbygget Cortana og Alexa understøttelse. Den kommer med Windows 10 preinstalleret, så det er bare med at komme i gang.

 

 

Ydelsen er helt i top

Selvom vi ikke havde den største model som man kan købe (Den findes også med i9 CPU) var der rigeligt med saft og kraft i den I7-9750H CPU, den model vi testede havde, men har man pengene bør man nok gå all-in, og så købe topmodellen med i9 og 32GB RAM, så man ikke løber tør hvis man vil bruge den til seriøs gaming eller videoredigering.

Vi testede den med GeekBench 5, der gav den en score på 960 i Single-Core og 2.758 i Multi-core, samt et Computer Benchmark på 69.190.

Det er absolut godkendt af en bærbar til Pro brug.

Den bliver ikke solgt som en gaming bærbar, men alligevel ligger den med i den bedste halvdel af hvad man ser, og skal du bruge den til videoredigering eller avancerede Office-programmer, så får du ingen problemer overhovedet.

 

 

Det indbyggede Nvidia RTX 2060 grafikkort, kan sagtens trække de fleste 3D spil i en ret høj opløsning. Det skal siges, at når du kører på max opløsning i f.eks. Warships, så kommer der noget blæser-støj. Ikke så det er irriterende, men nok til at det kan høres, til gengæld er den super hurtigt til at stoppe blæseren når du stopper med at spille. Den støj kommer dog ikke hvis du ser video i høj opløsning.

Den indbyggede SSD kører PCIe Gen3 x2, og yder også rigtigt godt når du skal flytte filer rund på dit lager. Men den har som tidligere skrevet ikke Ethernet, så skal du overføre via trådløst netværk, så er det hastigheden på dit eget netværk, der bestemmer hvor hurtig Asus ZenBook Duo Pro’en er. Den understøtter WiFi 6, men kun hvis du sidder i umiddelbar nærhed af netværket, vil du få fuld ydelse.

Du kan dog købe en Thunderbolt 3 / USB-C Gigabit Ethernet adapter, og så kan du sagtens flytte data med fuld netværkshastighed, hvis dit netværk og din NAS tillader det.

 

 

Fantastisk skærm, god lyd og elendigt web-kamera.

Hovedskærmen på 15,6 tommer er OLED, og i super professionel kvalitet.

Den understøtter både VESA (HDR) og Pantone, og opfylder sRGB farverummet 133%. Oven i det understøtter den også Adobe RGB og DCI-P3 standarderne (100%).

Og med 4K opløsning får man et super flot og dybt billede med kæmpe kontrast, og både video, tekst og billeder står knivskarpt

 

Det indbyggede kamera er ikke noget at råbe hurra for

 

Oven over skærmen er der et web-kamera, men det er nu ikke noget der imponerer.

I almindelig belysning er det alt for grynet, og med en Max opløsning på 1.280×720 på billeder og 720p på video, ville Asus nok have gjort os alle en tjeneste ved at ikke at installere noget.

Til gengæld har det en knap, der gør du kan slukke for kameraet, så det ikke kan tage billeder i det skjulte. Kameraet har dog Windows Hello support, så om ikke andet kan du bruge det til at logge på din Windows.

De indbyggede højttalere er certificeret af Harman Kardon og Asus kalder deres lyd “SonicMaster stereo audio system with surround-sound”, og surround er nok at stramme den, men den har rigtigt god lyd, og det lyder også rigtigt godt når man spiller f.eks. World of Warships.

 

Daglig brug.

Vi har arbejdet med Asus ZenBook Pro Duo i nogle dage, og tastatur og touchpad / numerisk tastatur virker rigtigt godt.

Jeg er især imponeret over hvor let det er at arbejde med to skærme. De mange funktionstaster som Asus ZenBook har over funktionstasterne virker også godt, omend man kan komme til at slå skærme fra, og midt i et spil kom jeg sågar til at slå touchpad fra også.

Men jeg er ikke et sekund i tvivl om at folk med et kraftigt behov for hastighed og grafisk ydelse vil få stor glæde af det som denne bærbare PC yder.

Batteriet på 71Wh tilbyder op til 5-6 timer, men realistisk er man nok tættere på 3-4 ved almindelig brug og noget mindre ved gaming.

 

 

Konklusion

Asus ZenBook Pro Duo er et monster.

Det er en super lækker Windows 10 bærbar, men den koster mange penge, og den vejer meget mere end andre bærbare i samme størrelse, men du får også to skærme og rigeligt med saft og kraft til at trække både kontorprogrammer og spil.

Men det kommer til en pris, hvor mange Windows brugere er stået af. Den testede model koster ca. 21.000,- men det er stadig langt billigere end hvad du skal give for en tilsvarende MacBook Pro, og den kommer som vi alle ved med kun én skærm.

Har du pengene, så er det helt vildt at have en bærbar computer med to skærme, og samtidigt med høj ydelse. Vi giver Asus ZenBook Pro Duo en flot karakter, men det web-kamera trækker altså lidt ned.

Se dagspriser her.

 

 

Asus ZenBook Pro Duo

20.999,-
8.4

DESIGN

9.0/10

LYD

9.0/10

SKÆRM

10.0/10

BATTERITID

5.5/10

Plus

  • Super OLED 4K skærm
  • Smart med 2 skærme
  • Flot design
  • Super tastatur

Minus

  • Ubrugeligt web-kamera
Annonce:
Forrige artikelLæk: Video af Samsung Galaxy Z Flip klaptelefon
Næste artikelGUIDE: Sådan ser du Super Bowl 2020 i Danmark
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.