Forside Produkter Mobil

To forbrugere skal betale dyrt for mobildata udenfor EU

-
Smiley: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

To forbrugere forsøgte at anke mobilregningerne fra udenlandsk dataforbrug, men fik ikke medhold.

Nyheder på mobilen. Kort til navigering. Facebook og Instagram. Musikstreaming. Der kan være mange grunde til at have mobildata på ferien.

Men ved rejser udenfor EU skal man være opmærksom på hvad det koster. Dette hvis ikke ens nuværende abonnement dækker brug mobildata i ferielandet, og man istedet skal betale per MB brugt.

Annonce:

To forbrugere skal nu af med over 17.000 kroner og 1.800 kroner, lyder afgørelsen i Teleankenævnet. Det skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

I den ene sag fik forbrugerens datter, efter hjemkosten fra en ferie i Thailand, en regning for mobildata på 17.736,53 kroner.

Her forklarede teleselskabet at der var automatisk dataspærring på, med et loft på 450 kroner. Her får man SMS’er når forbruget nærmer sig loftet og når loftet er nået, men der er mulighed for at hæve loftet ved at besvare en af disse SMS’er.

I alt 4 gange blev beløbsgrænsen hævet, sidste gang til 25.000 kroner.

Teleankenævnet fandt, at teleselskabet på relevant og tilstrækkelig vis havde orienteret om dataforbruget i Thailand ved løbende at sende disse SMS’er.

I den anden sag fra Teleankenævnet, der modtog et par en regning på 1.800 kroner for mobildata i Brasilien. Manden mente ikke at der havde været anvendt mobildata på turen,
men Teleankenævnet fandt, at dataforbruget var korrekt registreret, og at det opkrævede beløb ikke var usædvanligt for dataforbrug i udlandet.

Prisen fremgik af den velkomst-SMS de havde modtaget, men her har de efterfølgende ikke været opmærksom på, hvad der kunne bruge mobildata.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.