Forside Produkter Mobil

Xiaomi Mi 10 Pro med 108-megapixels kamera er DxOMarks nye nummer 1

-

Samsungs S20 Ultra var kun alene om at sætte nye grænser for kameraopløsning på mainstream-smartphones i et par dage.

I tirsdags viste Samsung sine nye smartphones frem, hvilket blandt andet betød et goddag til S20 Ultra, der har et kamera med 108 megapixels opløsning ombord. Den sydkoreanske techgigant kunne dog ikke fastholde sin føring på antallet af megapixels i mainstream-smartphones ret længe.

Kinesiske Xiaomi har netop annonceret deres 2020-forårskollektion, og heriblandt er der søreme en smartphone, der også har en 108-megapixels sensor. Ligesom sensoren, der sidder i S20 Ultra, kan den også håndtere 8K-optagelse i 24 fps.

Annonce:

Disse to specifikations-fakta lugter langt væk af, at Xiaomi simpelthen har sat et Samsung-kamera i deres nye Mi 10 Pro, som modellen hedder. Mi-serien er Xiaomis flagskibsserie, der også kan købes i Danmark. At der nok er tale om en Samsung-sensor understøttes af, at Xiaomi i november afslørede CC9 Pro-telefonen, der allerede dengang havde en 108-megapixels sensor – der var lavet af Samsung.

CC9 Pro gik dog aldrig mainstream i den vestlige verden, for indtil nu har den ikke været til salg uden for Kina. Dermed er S20 den første egentlige mainstream-smartphone, der blev afsløret uden for Kina, der har Samsungs vilde 108-megapixels sensor ombord. Men den var altså ikke den eneste ret længe.

Bedste kamera lige nu

DxOMark Mobile har allerede testet kameraet på Mi 10 Pro, og har givet den en score på 124. I deres test kan du også læse alle de små detaljer omkring kameramodulet. Dermed er Mi 10 Pro lige nu nummer ét på DxOMarks liste over smartphone-kameraer, men det skal siges, at DxOMark endnu ikke har afsløret deres test af S20 Ultra, der som nævnt har den samme sensor ombord.

Kameraet er imidlertid ikke det eneste sted, hvor Mi 10 Pro lugter lidt af Samsung. Ligesom S20 er Mi 10 Pro udstyret med den nye RAM-type LPDDR5, men starter dog kun med 8GB af slagsen, hvor S20 har 12. RAM’en kommer blandt andet fra Samsung. Den er baseret på Snapdragon 865-chipsettet, og den har en 6.67-tommers AMOLED-skærm med 90hz opdateringsrate. Mi 10 deler disse skærm-specifikationer.

Xiaomi har imidlertid truffet nogle lidt besynderlige valg, når det gælder strøm. Hvor Xiaomi-telefoner tidligere har understøttet 40 watts hurtig opladning via kabel, klarer Mi 10 og Mi 10 Pro kun 30 watt i den forbindelse. Den har reverse charging i op til 10 watt.

Et andet mærkeligt strøm-valg er at Mi 10 Pro har et mindre batteri end Mi 10 – 4500 mAh mod 4780 på Mi 10. Lagerplads-valgene begynder ved 128GB for Mi 10 og 256GB for Mi 10 Pro. I Kina kan de to telefoner nu forudbestilles og leverancerne begynder allerede om fem dage, 18. februar.

Hvornår de kommer til Danmark står ikke klart i skrivende stund, og det samme gælder deres eventuelle pris. Vi kan dog sige, at den kinesiske pris ligger på omkring 4.800 kroner for Mi 10 Pro og 3.800 kroner Mi 10 – begge dele før danske skatter og afgifter.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.