Forside Nyheder

En æra er slut: Bill Gates er nu ikke længere en del af Microsoft

-

Det har været en meget langsom udfasning, men nu er Bill Gates helt ude af Microsoft, rent officielt.

Det var en stor nyhed, da den sidste tilbageværende stifter af Microsoft, og dens daværende CEO, trådte tilbage fra topposten i Microsoft i 2000.  Selvom han i sin tid stiftede firmaet sammen med Paul Allen, var Bill Gates uløseligt forbundet med softwaregiganten.

Gates overlod dengang topposten til en af sine gamle venner fra før Microsoft-tiden, der havde været med til at lægge fundamentet til virksomheden i midt-halvfjerdserne, men besluttede sig for at fokusere på sin egen uddannelse og karriere i stedet for at agere medstifter: Steve Ballmer.

Annonce:

Det tog dog kun fem år, før Ballmer kom tilbage i folden i 1980, hvor hans var den 30. ansættelse, der skete i det unge firma. I 2000 tog han som nævnt over fra Bill Gates, og var topchef for Microsoft i 14 år derefter.

I 2014 overlod han posten til Satya Nadella, der dermed blev den tredje topdirektør i Microsoft, men den første, der ikke havde været med fra starten. I de to årtier, der fulgte efter hans afgang, har Bill Gates dog stadig spillet en væsentlig rolle i firmaet.

”Teknologisk rådgiver”

Han var muligvis ikke en del af den daglige ledelse, men Bill Gates var stadig formand for Microsofts bestyrelse i tyve år, og på et tidspunkt fik endda også titel af ”Chief Software Architect”, muligvis fordi han gerne ville rode lidt med kode igen.

Men nu er det imidlertid også slut med at være formand for bestyrelsen. Og dermed har Bill Gates ikke længere en officiel titel i Microsoft, endsige nogle faste forpligtelser. Han er nu kun løst tilknyttet som freelance ”technological advisor”, sådan at Satya Nadella kan ringe til ham og få et godt råd engang imellem.

Nu behøver Gates, der engang var verdens rigeste mand (nu er han kun nummer to efter Jeff Bezos), ikke ligefrem arbejde for føden med en officielt titel, og i de senere år har han da også dedikeret mere og mere tid til hans og hustruen Melindas velgørenhedsfond, der angiveligt er verdens største af slagsen i privat ejerskab.

Det er også her, Gates forventes at bruge det meste af sin tid udenfor Microsoft, når han altså ikke har folk fra virksomheden i røret, der lige vil have hans input.

Annonce:
Forrige artikelCorona udløser kæmpe prisfald på Viaplay Sport
Næste artikelTelmore snart klar med eSim til Apple Watch
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.