Forside Produkter Mobil

Nu kan du give ungerne en Nokia 2.3 Android telefon til 900 kr.

-
Nokia 2.3 (foto: recordere.dk)

Nokia har lavet en meget prisbillig Android telefon som kan tåles at blive smidt væk, uden at privatbudgettet går i rødt. Vi har leget lidt med telefonen

Dette er ikke en test af en Android smartphone til 900 kr., men en hurtigt gennemgang af plusser og minus’er ved Nokia 2.3.

Vi har leget med telefonen et par dage, og det kræver heller ikke mere for at have en klar holdning til hvad man får, og ikke får hvis man investerer i Nokia 2.3

Annonce:

 

Nokia 2.3 (foto: recordere.dk)

Hvad får du med?

Nokia 2.3 kommer i en lille æske, der udover telefonen indeholder en USB oplader og et USB-A til MicroUSB kabel. Ja du læste rigtigt. Nokia (HMD) har i 2020 en telefon med MicroUSB stik. Selvom prisen er lav, så ville det klæde Nokia at bruge USB-C som efterhånden er standarden for alle Android telefoner på markedet.

Selve designet er OK, og telefonen er lavet i hård plast, og skærmen må være den billigste LCD skærm penge kan fremskaffe fra Kina. Skærmen er på 6.2 tommer, og har en opløsning på 1520 x 720 pixel (271 PPI).

På venstre side finder du dual-SIM skuffen samt en tænd/sluk knap, og på højre side finder du lydstyrke knap og en dedikeret Google Assistant knap. På toppen finder du et mini-jack stik til hovedtelefoner.

Der er ingen fingeraftrykslæser, så du skal enten bruge selfiekameraet til at åbne telefonen, eller den sædvanlige pinkode eller mønster.

 

Nokia 2.3 (foto: recordere.dk)

Håbløs installation og mange softwarefejl

Installationen af telefonen tog meget lang tid, og jeg oplevede flere gange at programmer lukkede midt i installationen, og jeg så måtte gå et skridt tilbage i installationen. Jeg talte med Nokia der sagde at det blev løst i en kommende softwareopdatering.

Telefonen kører Android 9, og bliver opdateret med sikkerhedsopdateringer løbende. Modellen vi testede fik Januar 2020 opdatering på efter installation. Den understøtter 4G/LTE, men den understøtter ikke 5Ghz WiFi netværk, så du kan kun bruge den på ældre 2.4Ghz trådløse netværk

Telefonen drives af en Mediatek Helio A22 MT6761 ARM CPU, der blev lanceret i 2018, og det kan mærkes på ydelsen. Telefonen kommer med 2GB RAM og 32GB lagerplads, men du kan smide et MicroSD kort i telefonen hvis du har brug for mere lagerplads.

Men selve ydelsen kunne jeg ikke give en Geekbench måling på, for selvom telefonen kører Android 9, og jeg brugte min normale Google konto, så kunne Google Play ikke finde Geekbench 5 Pro programmet. Det havde jeg ingen problemer med på alle de andre Android telefoner jeg har i huset, så det må blive et hmm, men den er ikke hurtig. Men igen for 900,- kan man vel heller ikke forvente alverden.

 

Nokia 2.3 (foto: recordere.dk)

Kamera langt under par

Kameraet i Nokia 2.3 er på 13MP, og det andet kamera på bagsiden er på 2MP, og på forsiden får du et 5MP kamera.

Jeg vil ikke bruge så meget tid på hvad du kan eller ikke kan, men blot konstatere, at hvis du hård bruger af Instagram, og godt kan lide at poste flotte billeder, så skal du nok ikke købe Nokia 2.3. Men er du forældre til en dreng eller pige der skal have deres første smartphone, så går det nok.

Kamera appen er ualmindelig langsom, og billederne so-so, men for 900,- kan man vel ikke forvente alverden.

 

Godt batteri og lang batteritid

Nokia 2.3 kommer med et 4.000 mAh batteri, der i kombination med den langsomme CPU gør at du kan komme langt på en enkelt opladning. Du kommer let igennem en dag, og har ofte mere end 40% tilbage på batteriet, når du går i seng.

Til gengæld kan du ikke bruge trådløs opladning, og ej hellere USB-C, da telefonen kommer med MicroUSB. Så du skal sørge for at have det efterhånden sjældne kabel med dig, når du er på farten, hvis du har brug for en sjat-opladning.

 

Nokia 2.3 (foto: recordere.dk)

Skal du købe en Nokia 2.3

Når man har læst alt ovenstående, så er første tanke nok. Pyha, den skal jeg ikke have, men tag prisen med i sammenligningen. Står dine unger og eller ældre og skal bruge en smartphone, der kan det basale med Facebook, Instagram og Snapchat – Og selvfølgeligt ringe op til familie og venner, så kommer man rigtigt langt for de 900,- som Nokia 2.3 koster, men har du unger, der er vant til at tage billeder der skal have mange likes eller videoer til TikTok, så er 900,- for billig en telefon.

Men tænk på at du kan få 3 Nokia 2.3 for hvad det koster at udskifte glasset på de fleste andre smartphones i dag, og så er den da ikke så skidt alligevel. Vi vil ikke give Nokia 2.3 en karakter, men blot konstatere at man kan få en Android telefon for godt under 1.000,-. Men der findes andre kinesiske alternativer i næsten samme prislag med bedre ydelse og kamera.

 

Pris og tilgængelighed

Nokia 2.3 32GB koster 900 kr.

Se forhandlere og dagspris

 

Annonce:
Forrige artikelGoogle I/O aflyst
Næste artikelFormel 1 bliver hos NENT Group til 2024
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.