Forside Nyheder

Vi er europamestre i brug af smart home-produkter

-
Foto: Shutterstock.com

Udbredelsen af produkter til det intelligente hjem, smart home, vokser og Danmark går forrest.

Smartlys, styring af termostater, elektriske gardiner, køleskabe der er på nettet og ovne der kan fjernstyres, robotstøvsugere og robotplæneklippere – for slet ikke at tale om taleassistenterne og smart-højttalerne.

Mulighederne bliver flere og flere for at få et ‘smart’-produkt ind i hjemmet, og nu viser statistikken fra EU, at vi danskere er helt i front i forhold til at adoptere smart home-produkterne.

Annonce:

23% af den voksne befolkningsgruppe herhjemme, i alderen 16-74 år, har indenfor de seneste 3 måneder betjent et home’-produkt. Det er europarekord, fortæller Danmarks Statistik.

De øvrige nordiske lande er også godt med, sammen med Holland på 2. pladsen. Lande som Tyskland og Frankrig ligger derimod under EU-gennemsnittet.

 

Brug af ’smart home’-produkter og løsninger (IoT) i hjemmet. 2019


Grafik: Danmarks Statistik. Datakilde: ec.europa.eu/eurostat/data/database

 

Mænd er vilde med ’smart home’-produkter

Mænd er overrepræsenteret i gruppen af forbrugere, der anvender smart teknologi
til f.eks. at følge med i, hvem der kommer og går i hjemmet via et internetforbundet
overvågningskamera.

Næsten to ud af tre brugere af ’smart home’-produkter er mænd i Danmark. Ud over køn, er der også forskel mellem forskellige aldersgrupper på udbredelsen af ’smart home’-produkter i husholdningerne.

Borgere mellem 25 og 44 år udgør den gruppe, hvor flest bruger ’smart home- produkter eksempelvis til at tænde lyset eller justere varmen gennem en app, når de ikke er hjemme.

 

Hvem anvender ’smart home’-produkter (IoT) i Danmark? 2019


Kilde: It-anvendelse i befolkningen 2019, statistikbanken.dk/bebrit09

 

Annonce:
Forrige artikelOnePlus præsenterer verdens første “5G-sneboldkamp”
Næste artikelTelmore klar med eSIM
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.