Forside Indhold og distribution Spil features

Animal Crossing New Horizons: Den ultimative tidsrøver

-

Mangler du noget at fylde din corona-hjemmetid med, så kan Animal Crossing til Nintendo Switch måske være svaret.

Jeg forstår ikke hvad der har ramt mig. Jeg er normalt typen der foretrækker sportsspil, adventurespil, skydespil eller andet der som minimum indeholder mål, konkurrence, hurtige reaktioner, gru, vold eller det der er værre.

Annonce:

Animal Crossing New Horizons indeholder ingen af delene! Alligevel har spillet over de sidste tre uger suget mig fast i en grad jeg ikke mindes at have oplevet tidligere. Jeg advarer dig om, at det samme kan ske for dig, hvis du giver spillet en chance og kommer igennem en lidt træg start.

 

 

Animal Crossing, spillet uden hovedmål

I Animal Crossing flytter du ind på en øde ø. Her skal du leve og bo, til den dag du ikke gider spille mere. Der er ingen superskurke, ingen decideret slutning, ingen våben, intet hovedmål (men en masse delmål du selv sætter dig), du skal bare leve. Det lyder måske angstprovokerende og kedeligt, men tro mig det er det ikke.

Animal Crossing er en livssimulator. Spillet følger virkelighedens tid og årstider. Når klokken er 12 i virkeligheden er den det også i spillet. Når vintermørket falder på og sneen daler i virkeligheden, ja så gør den det også i spillet og når du får besked på at dit nye hus er færdigt i morgen, ja så menes der i MORGEN. Det handler om at komme lidt ned i gear og acceptere at tingene tager tid. Gør man det, og der er i øvrigt massere at tage sig til mens du venter på husbyggeriet, ja så opnås en helt anden tilfredsstillelse med de ting man opbygger, end når det hele bare sker lynhurtigt.

For mig har det efter ca 3 uger spiltid betydet, at jeg rent faktisk kender de indbyggere jeg har fået til at flytte til min ø og jeg ved, hvad jeg har investeret i arbejde for at få bygget byens vartegn, et stort flot springvand, mit hus, indbyggernes huse osv. Jeg har investeret tid og fået tilfredsstillelse i retur kan man sige.

Animal Crossing starter simpelt ud. Du ejer kun et telt, en lampe, en radio og en feltseng. Resten er op til dig. Heldigvis flyder din ø med frugter, dyr, fisk og træer. Alt sammen indeholder ressourcer du skal bruge for at forbedre dit liv på øen. Du bygger selv økse, skovl, fiskestang og insektnet, hvormed du begynder at skabe dit eget lille ø-imperium.

Du får opskrifter på ting du kan bygge, møbler til hjemmet, ting til øen og en pokkers masse andet. Du kan rejse til andre øer, hvor andre ting gror som du så kan rejse hjem og plante på din egen ø. Du kan sælge de ting du finder og dyrker og for pengene købe nye opskrifter på lige netop de ting du søger til din drømmeø.

Langsomt, men sikkert hives du ind i en dagligdag med at samle frugt, fælde træer, sælge varer, kreere ting til øen, plante nye træer, fange fisk eller bare nuldre rundt og hygge sig.

Animal Crossing er svært at beskrive tilstrækkeligt og når jeg læser min egen tekst føler jeg ikke, at jeg gør spillet den ære det fortjener. Spillet er enkelt men rigt på detaljer og charme sjældent set større.

Spillet er på samme tid afstressende og fyldt med konstante delmål som gør, at man hele tiden har noget nyt og spændende at gå efter, hvis man da ikke bare vælger at spilde en dag på stranden.

 

 

Pris og tilgængelighed

Spillet er på gaden nu til Nintendo Switch.

Prisen svinger mellem 4-500 kr. (tjek dagspris)

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.