Forside Nyheder

Er Wi-Fi lige så farligt som 5G?

-

Steen fra Nørd’o’teket har ved et tilfælde opdaget at en Wi-Fi router afgiver radioaktiv stråling. Ved et tilfælde opdagede han det da han var igang med at forbedre sin 3D printede musefælde.

Forleden fortalte vi som Nørd versus Mus hvor Steen kæmpede hårdt imod en uvelkommen gæst i kælderen. Nu har Steen fået endnu et problem på hånden. Det handler om stråling fra en Wi-Fi router.

Annonce:

Ved et tilfælde opdager Steen at en lavpris router fra en ikke navngivet internet udbyder afgiver op til omkring 2 µSv (Microsievert) på hans Geiger-Müller tæller. Normalt måler Steen 0,1 – 0,2 µSv i timen, men når Wi-Fi er aktivt så stiger måleren til mellem 1,6 og 2,0 µSv i timen.

 

Er det farligt ?

Der findes masser af naturlige kilder til stråling, og derfor er der nok ikke grund til at løbe rundt i panik endnu, men hvis du har en Geiger-Müller tæller derhjemme kunne det være sjovt at høre hvad resultater du får med din egen Wi-Fi måler.

Det er jo interessant at det ikke kun er 5G netværk man skal være opmærksom over – Se videoen – Det er et interessant fund.

Det var værst når der var høj aktivitet på Wi-Fi antennerne som da han lavede en hastighedstest. Steen undersøger videre, og har lovet en opfølgningsvideo.

 

OBS: Dette var vores aprilsnar 2020 i samarbejde med Nørd’o’teket. Tak til Steen for at lave så gennemført et arbejde.

Nørd’o’teket

Denne artikelserie bringes i samarbejde med Nørd’o’teket, hvor du kan læse supernørden Steen Garbers Enevoldsen’s tanker om meget af den teknik du møder i hverdagen.

 

Annonce:
Forrige artikelEn æra er slut: Samsung holder op med at producere LCD-paneler
Næste artikelFlow-tv i central rolle under corona-krisen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.