Forside X-files Coronavirus

For første gang: Streaming-only film kan stille op til Oscar

-
Foto: Shutterstock.com

Coronaepidemien har sendt en række film direkte på streaming, udenom biograferne.

Da corona-epidemien lukkede biografer verden over, der måtte filmbranchen afvige fra de gængse visnings-vinduer med biograf før streaming.

Biografaktuelle film blev sendt ud på streaming da biograferne lukkede ned, og siden er der udsendt nye film på streaming som slet ikke har gået i biografen.

Annonce:

Det som mange har sukket efter i flere år blev pludselig virkelighed, grundet denne coronavirus. Når pandemien er overstået, så vender filmbranchen nok tilbage til de gamle vaner for en stund. Men nu har de da haft mulighed for at afprøve dette også.

De biografaktuelle film, uden biografer at vise dem i, bliver udlejet til højere priser end normalt. Typisk koster leje af en biografaktuel film det der svarer til to biografbilletter.

Det aktuelle scenarie, hvor film ryger direkte til salg og udlejning, har dog givet Oscar-uddelingen et problem. For reglerne er, at en film kan kun blive indstillet til en Oscar-nominering, hvis den har gået i biograferne. Af samme grund lader Netflix deres film gå i biograferne, for en kortere periode, inden de kommer på streamingtjenesten.

Men nu har Oscars styregruppe, The Academy’s Board of Governors, besluttet at suspendere kravet om biografvisning. For første gang i historien må film opstilles, selvom de kun har været vist på streaming i den biografaktuelle periode. Det skriver de i en udmelding.

Oscar-organisationen understreger dog at undtagelsen kun gælder for dette års film.

Se også: Universal vil sende film til udlejning samtidig med biografpremieren

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.