Forside Indhold og distribution Film

Landsretten har afgjort 3 ankesager om fildeling

-
Foto: Shutterstock.com

Der er i dag afsagt domme i 3 ankesager om download og deling af ophavsretligt beskyttede film

Østre Landsret har i dag, den 8. april 2020, afsagt domme i tre ankesager om download og deling af ophavsretligt beskyttede film via fil­de­lingstjenester (peer-to-peer-networks).

De indankede domme var afgjort af Retten på Frederiksberg, Retten i Nykøbing og Retten i Holbæk. Ved alle de 3 afgørelser var de sagsøgte personer blevet dømt til at betale erstatning på kr. 7.500,- til det britiske selskab Copyright Management Services (CMS).

Annonce:

I alle sagerne var den sagsøgte den person, der havde tegnet et internetabonnement med en ip-adresse, som efter selskabet Copyright Management Service opfattelse var blevet anvendt til ulovlig download og fildeling af en film i såkaldte fildelingsnetværk.

De anklagede mente ikke at det britiske selskab, der hverken er producent eller distributør af de omhandlede film, var berettiget til at påtale krænkelser af de omhandlede film, og at det således ikke var berettiget til at anlægge sagerne. De anklagede afviste at have foretaget de påståede krænkelser.

Det engelske selskab mente omvendt at byretternes domme burde stadfæstes i landeretten, og mente at de igennem aftaler havde erhvervet den fornødne påtaleret til at anlægge sagerne.

I alle tre sager kom landsretten frem til, at selskabet Copyright Management Service ikke havde bevist, at de havde søgsmålskompetence til at føre sagerne i eget navn.

Landsretten ophævede derfor byretternes domme og afviste sagerne fra domstolene.

Sagerne her er en del af en lang række sager, som verserer ved domstolene, om deling af film, i flere tilfælde pornofilm. Disse tre sager er de første af sådanne sager, som Østre Landsret har afgjort, og afgørelserne her kan derfor få betydning for hvordan lignende sager afgøres i fremtiden.

 

Annonce:
Forrige artikelTEST: NAD M10 – Streaming HIFI-forstærker til den moderne indretning
Næste artikelAnimal Crossing New Horizons: Den ultimative tidsrøver
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.