Forside Indhold og distribution Film

Se Netflix-dokumentarer gratis på YouTube

-

Skulle du have droppet Netflix-abonnementet, kan du alligevel få glæde af nogle af tjenestens dokumentarer helt gratis.

Med de mange streamingtjenester, der efterhånden er i udbud, er det ikke spor underligt at der bliver sorteret ud i dem en gang i mellem. Så måske har du droppet Netflix til fordel for en af de andre tjenester, eller måske sprang du simpelthen aldrig på Netflix-toget til at begynde med?

Hvis du hører til den befolkningsgruppe, behøver du dog ikke gå helt glip af Netflix-indhold lige nu. I lighed med andre netbaserede tjenester, prøver Netflix lige nu at vise sig fra sin bedste side ved at hjælpe, hvor de kan.

Annonce:

Derfor har de nu gjort en række af deres dokumentarer tilgængelige helt gratis ovre hos YouTube, der teknisk set er en af konkurrenterne (selv om YouTubes originale indhold naturligvis slet ikke er lige så populært som Netflix, og at antallet af betalende YouTube-brugere er til at overse).

Det sker naturligvis som endnu et tiltag i forbindelse med responsen på Coronavirus-krisen. Selv om Danmark så småt er ved at genåbne, er der stadig store dele af verdens befolkning, der er nødt til at holde sig indendøre så meget som muligt, og det giver ekstra efterspørgsel på indhold.

Natur- og design-dokumentarer

Netflix har altid været meget hjælpsomme med deres dokumentarfilm, og lader for eksempel skolelærere og andre undervisere bruge dem i deres undervisning, uden at opkræve penge fra skolevæsen eller lignende.

Men det er naturligvis lidt sværere at gøre, når det meste af undervisningen foregår online. Tjenesten Zoom, der lige nu benyttes til undervisning i store dele af den vestlige verden, understøtter for eksempel, at man deler et skærmbillede med video, men kvaliteten er ikke særlig god – især ikke, når båndbredden er under pres.

Derfor er det ofte bedre at lade elever og studerende tilgå videoerne direkte, men det kan jo være svært, hvis de eller deres forældre ikke er Netflix-abonnenter. Og derfor har Netflix nu gjort disse dokumentarer gratis tilgængelige i en periode.

Der er blandt andet tale om den populære ’Our Planet’-serie af naturdokumentarer, den pussenuttede ’Babies’-serie og ’Abstract’-serien om design. Dertil kommer en række episoder fra serien ’Explained’, som Netflix har lavet sammen med websitet Vox.

Afsnittene er tilgængelige via Netflix’ profil på den amerikanske udgave af YouTube. Den burde være til at tilgå fra Danmark, om ikke andet ved brug af en god VPN.

Annonce:
Forrige artikelSTORTEST: 6 trådløse hovedtelefoner i 2-4.000 kr. klassen. Er dyrest bedst?
Næste artikelSonos åbner egen radiostreamingtjeneste
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.