Forside Nyheder

Sonos åbner egen radiostreamingtjeneste

-

Sonos lancerer sin egen radiostreamingtjeneste som de kalder Sonos Radio. Den skal tilbyde et bredt udvalg af musik baseret på både genre og 60.000 lokale radiostationer. Servicen bliver gratis for alle Sonos brugere.

I dag lanceres Sonos Radio, som er en gratis, reklamefinansieret radiostreamingtjeneste for de mere end 10 mio. hjem med Sonos-produkter rundt om i verden. Den nye service supplerer de mere end 100 streamingtjenester, der allerede er tilgængelige på Sonos. Samlet set får Sonos-brugerne adgang til hele 60.000 stationer – og til Sonos’ egenproducerede radioprogrammer under navnet Sonos Sound System.

Annonce:

Et stærkt hold af producere, DJs og artister sammensætter en række nye Sonos-stationer med musik baseret på lytternes yndlingsmusik. Disse reklamefrie artiststationer berører aktuelle tendenser og inspirationskilder, og skydes i gang med en station fra engelske Thom Yorke, der bl.a. er kendt som frontfigur i bandet Radiohead. Derudover vil Sonos Sound System løbende introducere nye kunstnere, historier og give indsigt i nutidens musik.

I dag er næsten halvdelen af al lyttetid på Sonos koncentreret om brugernes yndlingsstationer og DJs. Også i en streaming-æra fortsætter radioen med at udvikle sig sideløbende med podcasts og musiktjenester. Den moderne radio samler – som den altid har gjort – lyttere over hele verden, der gerne vil opdage og opleve musik sammen.

“Sonos har altid gjort det let at udforske fordelene ved musikstreamingtjenester med et førsteklasses produkt, der både lyder godt og giver frihed til at vælge selv,” siger Patrick Spence, CEO hos Sonos. “Sonos Radio samler radiostreamingtjenester og særligt producerede radiostationer på en enkel og elegant måde. Vi vil fortsat levere tjenester, der giver vores kunder en bedre oplevelse og vores streamingpartnere mulighed forat tilbyde deres bedste indhold.”, fortæller Sonos i en pressemeddelse.

 

Stationer fra hele verden

Sonos Radio gør det let at tjekke internationale stationer ved at integrere adskillige internetradiotjenester, herunder TuneIn og iHeartRadio. Man kan lytte til musik, sport, nyheder og meget mere fra lokale stationer baseret på postnummer og samtidig have adgang til stationer fra hele verden. Start dagen med DR P3 eller NOVA eller afspil internationale favoritter SomaFM fra San Francisco eller ByteFM fra Tyskland. Sonos Radio opdateres kontinuerligt med nye stationer.

 

Artisternes egen inspiration og ny musik på Sonos Sound System.

Sonos Radio introducerer originalt indhold, produceret af Sonos, med et stort udvalg af musik, som er håndplukket af DJs og musikere. Sonos’ egen reklamefrie signaturstation, Sonos Sound System, kurateres og drives af Sonos-teamet og bliver produceret i et nybygget radiostudie i Sonos’ flagskibsbutik i New York. Lytterne vil kunne nyde et skarpt udvalg af musik, historier fra bag scenerne samt specialprogrammer med forskellige gæster, såsom Angel Olsen, JPEGMAFIA, Phobe Bridgers, Jeff Parker (Tortoise), Vagabon og mange flere. Specialprogrammer med gæsteartister udsendes hver onsdag med et 60 minutters langt radioshow med musik og viden om kunstnere, udgivelser og værtens egne betragtninger.

De reklamefrie artistproducerede stationer streamer regelmæssigt en opdateret liste med hundredvis af sange fra kunstnernes egne inspirationskilder og favoritter. Thom Yorkes station In the absence thereof… lanceres i dag.

I de kommende uger vil artiststationer fra Brittany Howard fra Alabama Shakes, David Byrne og Third Man Records blive præsenteret, og nye artiststationer vil regelmæssigt komme til.

Sonos Stations, der er inspireret af Sonos-brugernes egne yndlingsgenrer, vil desuden tilbyde mere end 30 sammensatte, reklamefinansierede stationer med en overraskende sammensætning af musik på stationer som Pure Unplugged, Country Outlaws, Hip Hop Archive, Kids Rock og flere.

Sonos Radio er et supplement til de mere end 100 tjenester på Sonos i dag.

 

Vil virke på både Sonos S1 og S2 miljøer

Recordere.dk har talt med Sonos, og fået forsikring på at den nye radiotjeneste vil virke for både brugere af nyt S1 og ældre S2 udstyr, når Sonos i de kommende måneder ændrer i deres økosystem. Du kan læse meget mere om S1 og S2 og hvad det betyder for dig som Sonos bruger her.

Snart tilgængelig i Danmark

Sonos Radio introduceres i dag i en softwareopdatering på de engelsktalende markeder. Den vil inden længe også være tilgængelig i Danmark som standard i Sonos-appens browsermenu.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.