Forside Nyheder

Sony annoncerer billigere trådløse øretelefoner og ANC-hovedtelefoner

-

To nye Sony-modeller til den personlige musikoplevelse lover forbedret bas og ANC, samt mere batterilevetid.

Det er ikke ligefrem den bedste tid til at sende øretelefoner og hovedtelefoner på gaden. Der er ingen tech-konferencer eller store præsentations-events, butikkerne er lukkede og ikke ret mange mennesker har brug for hoved- eller øretelefoner til at distrahere dem på cykel-, tog- eller busturen på arbejde.

Annonce:

Men årets modeller skal jo lanceres, og coronapokalypsen får jo nok en ende på et tidspunkt. Det er i hvert fald det Sony satser på. Firmaet har netop annonceret en ny hovedtelefon med forbedret batterilevetid og bedre aktiv støjreduktion (ANC), samt en ny, trådløs in-ear-øretelefon, der lover mere bas og længere levetid på en opladning.

Den første er WH-CH719N (bill.), et supplement til den noget dyrere 1000X-serie, som har placeret Sony solidt på støjreduktions-landkortet. Sony har længe haft hovedtelefoner med aktiv støjreduktion i sortimentet, men den sidstnævnte teknologi har haltet bagefter bl.a. Bose og lydkvaliteten har ikke været lige så god som i øvrige Sony-hovedtelefoner.

I de sidste par år er dette imidlertid blevet meget bedre, og WH-CH719N er ifølge Sony selv endnu et eksempel herpå. De har to støjsensorer, der både vender fremad og bagud, og dette hjælper til med dynamisk at variere den aktive støjreduktion. Hovedtelefonerne skifter simpelthen selv til den mest optimale ANC-tilstand.

Længere afspilningstid end topmodel

Der sidder to 30mm-drivere i WH-CH719N, men de to største attraktioner ved modellen er nok prisen og de 35 timers afspilning på en opladning, hvilket er fem timer længere end Sonys flagskibsmodel i 1000X-serien. Med et USB-C-kabel kan du derudover lade dem op til en times afspilning på blot 10 minutter.

Prismæssigt har vi endnu ikke fået hverken officiel release-dato eller dansk pris, men internationalt er de 40% billigere end topmodellen WH-1000XM3, der koster omkring 2.000 kroner, så en dansk pris kunne potentielt ligge på omkring 12-1300 kr.

Sony har også sendt nye trådløse øretelefoner på gaden. Sonys trådløse øretelefon-topmodel WF-1000XM3 (her er H’et skiftet ud med et F) er populær hos anmelderne, men de er også dyre. Som et biligere alternativ har Sony nu annonceret WF-XB700 (bill.), der er sat til 130 dollar internationalt.

Denne pris er 35% lavere end topmodellen, der har en vejledende udsalgspris på 2.000 kroner. Den tilsvarende danske pris kan altså ligge på omkring 1.300 kroner, men bliver formentlig billigere, om ikke andet efter noget tid på markedet (WF-1000 XM3, der kun er fra sidste sommer, kan lige nu købes for 1.300 kroner). Den officielle lanceringsdato kommer senere.

Boostede bundfrekvenser

”XB” i WF-XB700 står, som du måske allerede har gættet, for ”Extra Bass”. Det er bestemt ikke alle, der er begejstrede for den slags lydprofil, men netop de lave frekvenser har altid været et problem i øretelefoner på grund af den fysiske størrelse, det kræver at reproducere dem.

Normalt kan dette afhælpes ved at placere driveren så tæt på trommehinden, som det er både muligt of forsvarligt, men Sony har derudover valgt at satse på 12mm-drivere og en elektronisk justering af lyden, der løfter bundfrekvenserne – noget der også karakteriserer alle de andre Sony-produkter i Extra Bass-serien.

Det må komme an på en test, om Sony kan levere den samme gode lydkvalitet i WF-XB700 som i WF-1000XM3, blot med ekstra boost på de lave frekvenser. Men modsat sidstnævnte har WF-XB700 ikke ANC. Til gengæld har Sony forsøgt at gøre det lettere at bevare øretelefonerne på plads i øret ved at designe dem en anelse anderledes og lade dem have kontakt med øret tre steder, og de er i øvrigt også IPX4-certificerede, så de modstår vandstænk, sved med mere.

Endelig er der batterilevetiden, der jo hidtil har været et af de helt store udfordringer for trådløse øretelefoner. Men ligesom Samsungs seneste Galaxy Buds+-model, gør WF-XB700 tidligere modellers afspilningstid til skamme. Du får 9 timers afspilning på en opladning, og der er 9 timer mere at hente i æsken, der kan lade øretelefonerne op en enkelt gang, inden også æsken skal lades op.

Vi opdaterer nyheden, når vi modtager de officielle danske priser og lanceringsdatoer.

Annonce:
Forrige artikelTV 2 NEWS forbliver i grundpakkerne i april
Næste artikelVIDEO: Apriiiilsnar! Farlig stråling fra Wi-Fi?
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.