Forside Nyheder

Apple satser endnu hårdere på sport og musik i VR – køber NextVR

-
Nu kommer der snart til at stå Apple på de VR-kameraer, NextVR hidtil har brugt til at dække sports-events med (Foto: PRNewsFoto/NextVR)

Nu har vi set endnu et tegn på at Apple tror på en fremtid, hvor smartphones er noget, man bærer på næseryggen.

Det har aldrig været nogen hemmelighed, at Apple vil satse på Virtual Reality og ikke mindst Augmented Reality. Det er f.eks. af den grund, at firmaet i de seneste par år har demonstreret sit ARKit under diverse produktpræsentationer. ARKit har muligvis været blandt de mere oversete nyheder fra Apples events, men mere og mere tyder på, at det er den vej, Tim Cook gerne vil tage firmaet.

Et andet eksempel herpå er inkluderingen af en LiDAR i den nyeste iPad Pro (og i følge rygterner også i kommende iPhones), der ligesom på en selvkørende bil kan lave en 3D-model af omgivelserne, sådan at digitale objekter bedst muligt kan indplaceres i brugerens synsfelt.

Annonce:

Men nu har Apple så taget et skridt, der efterlader enhver tvivl i støvet. De har simpelthen købt en af VR-verdenens halvstore spillere, NextVR. Det svarer lidt til dengang Facebook købte Oculus – det er et opkøb, der signalerer en satsning på den lange bane.

Apple har bekræftet købet overfor den amerikanske tv-businesskanal CNBC. Der er dog endnu ikke sluppet noget ud om detaljerne for købet, og hvor mange skillinger, Apple har måttet bløde for NextVR og al den teknologi og knowhow, der følger med. 9to5Mac gætter dog på et tal, der hedder cirka 100 millioner dollar.

Førende på sport og musik i VR

NextVR er måske ikke ligefrem et navn, der ligger forrest i folks hukommelse, men firmaet har stået bag en hel del store VR-produktioner og har masser af erfaring med afvikling af især live-events i Virtual Reality. Således har de for eksempel været VR-partner for den amerikanske basketball-liga NBA, når denne har transmitteret kampe i VR.

Firmaet har dog også været førende på VR-dækning af andre sportsgrene, herunder ishockey, boksning, fodbold og de ultrapopulære pro wrestling-events, der so bekendt er mere show end sport. Derudover har NextVR også været gode til at levere koncerter og andre musikevents, blandt andet til PlayStation VR-platformen.

NextVRs hjemmeside er blevet fjernet og erstattet med dette simple budskab.

Ved at købe NextVR har Apple reelt set købt sig en hel VR-afdeling, der kan bo i hovedkvarteret i Cupertino. Ifølge 9to5Mac har Apple rent faktisk spurgt firmaets ingeniører, teknikere og øvrige medarbejdere om at flytte op til Silicon Valley fra Newport Beach syd for Los Angeles, hvor firmet hidtil har haft til huse.

Indtil videre har Apple som altid klappet i som en østers omkring hvad fremtidsplanerne er. Men mon ikke, vi kommer til at høre mere under WWDC, der finder sted som virtuel event i juni? Måske kan opkøbet endda betyde, at nogle af konferencens sessions kan ses med et VR-headset.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.