Forside Nyheder

IFA er ikke aflyst – men du skal inviteres for at være med

-
IFA i Berlin (foto: recordere.dk)

IFA bliver en meget lille affære i år, men er dog ikke hverken virtuel eller aflyst.

IFA-messen i Berlin er den største tech-messe i verden, der er åben for offentligheden, men det bliver den ikke i år. Altså åben for offentligheden. I hvert fald ikke på samme måde som normalt. På grund af Coronavirus-pandemien skal man inviteres for at kunne være med.

Det betyder, at antallet af besøgende bliver endog meget kraftigt begrænset i forhold til normalt. Hvor IFA i 2019 havde omkring 250.000 besøgende og 1800 udstillere, bliver der i år kun tale om at omkring 4.000 mennesker kommer ind på messen om dagen.

Annonce:

Disse 4.000 mennesker vil så blive fordelt på fire mindre, separate messeområder, som altså kun lukker 1.000 personer ind ad gangen. Det vil foregår mellem 3. og 5. september, og det ser ud som om, IFA regner med at der vil være en del gengangere i løbet af de tre dage.

Tyskland regner nemlig med at have en restriktion på plads på det tidspunkt, der sætter et loft på 5.000 mennesker ved hvilken som helst event. Hvis nogle mennesker kun kan deltage nogle af dagene, er der altså en buffer på 1.000 mennesker til rådighed. Men det anses dog for at være et fremskridt i forhold til de mange tech-events, der blev aflyst eller gjort virtuelle i løbet af foråret.

Primært presse-events

Som man måske kan regne ud, bliver der altså ikke tale om ret meget udstilling på IFA denne gang. Det er primært mødeaktiviteteter, men især produktpræsentationer og panel-events, der kommer til at dominere programmet.

De fire primære områder nævnt ovenfor bliver events for den globale presse, hvor mange af de nye produkter vil blive vist frem. Qualcomms direktør kommer til at holde en åbningskeynote i den forbindelse.

Med andre ord kan vi altså forvente næsten den samme bølge af nyheder som altid omkring IFA, der som regel er centrum for præsentationen af efterårets tech-kollektioner fra forskellige virksomheder. Det vil bare ikke være muligt for den almene befolkning at komme ind og se de nye produkter udstillet nogle steder.

Ifølge folkene bag IFA vil folk i stedet kunne streame en hel del indhold fra messen, inklusive mange af de pressemøder med mere, der er nævnt ovenfor. Måske kommer der også lidt fra et andet område, nemlig en event, der kombinerer de tidligere ’IFA Next’- og ’Shift Mobility’-begivenheder, hvor startup-virksomheder og mindre udstillere kan få opmærksomhed fra pressen og netværke med resten af branchen.

De to andre områder, bliver dog næppe streamet. Det er nemlig Global Markets, der primært handler om logistik og supply chain, samt et område med ”lounges”, hvor der er dedikeret plads til møder mellem producenter og repræsentanter for detailhandelen.

Efterhånden, som nyhederne om streaming-mulighederne dukker op, kan du læse om det her på siderne.

Annonce:
Forrige artikelMedie: Apple i kovending med Apple TV+
Næste artikelBoxer Play klar med App til Apple TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.