Forside Nyheder

Ny højttaler fra hjernerne bag HomePod er omgærdet af mystik og store løfter

-

En ny højttaler, der påstås at hidtil uhørt realisme er nu på vej fra nogle af de tekniske hoveder, der skabte HomePod.

Apple virker måske som et cool sted at arbejde, men det er langt fra altid, de kan holde på talenterne. For eksempel var det bl.a. tidligere Apple-folk, der skabte Nest-termostaten (og røgalarm etc.), og dermed sidenhen kom ind under hatten hos ærkekonkurrenten Google.

Et andet eksempel er Christopher Stringer og Afrooz Family (ja, det er navnet på to forskellige personer og ikke et band). De to var med til at designe HomePod for Apple, men er siden gået solo. Og nu ved vi så, hvad de har tænkt sig at prøve lykken med.

Annonce:

Financial Times rapporterer, at Stringer og Family har startet en virksomhed, der hedder Syng, der skal lave højttalere. Den første bliver en ny, intelligent højttaler, der hedder Cell. Og den ser ud til nok at skulle kunne vække lidt opsigt.

Cell er ifølge Financial Times’ kilder, intet mindre end ”revolutionerende”. Afrooz Family er en af hovedmændene bag det system i HomePod, der afmåler rummet og tilpasser lyden derefter, hvilket netop er en af HomePods særkendetegn.

 

”Virkelighedslignende” lyd

Christopher Stringer er australskfødt brite og forlod Apple et års tid før landsmanden og kollegaen Jony Ive meldte sin afgang. Stringer arbejdede for Apple i 22 år og havde dermed en finger med i spillet, når det gælder designet af bl.a. PowerMac, iMac, iPod, iPhone, iPad, MacBook, Apple Watch, Apple Pencil og så naturligvis HomePod.

Med Stringers design og Familys sans for akustik og teknologi har de nu altså skabt Cell, som Financial Times’ kilder siger skaber en ”immersiv lydoplevelse”, der ”ikke kan skelnes fra virkeligheden”. Disse spændende beskrivelser kommer dog fra en investor-pitch, så man skal nok regne med, at der er skruet godt op for salgssnakken.

Hvad der menes med, at lydoplevelsen ikke kan skelnes fra virkeligheden må skulle forstås som at det f.eks. lyder som om, bandet du lytter til, spiller i din stue. Men der er naturligvis et hav af parametre, der skal skrues på, førend det kan lade sig sig gøre – især med, hvad der må forventes at være en højttaler i nogenlunde samme størrelse som HomePod.

Men det er dog allerede blevet afsløret, at Cell kommer til at kunne arbejde sammen med såvel Sonos- som HomePod-højttalere i forskellige opsætninger, og at det er meningen, den skal komme på markedet i fjerde kvartal. Så hvis ikke Coronakrisen forsinker processen, kan vi nok forvente at høre mere om Cell over sommeren og i efteråret.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.