Forside Nyheder

Ny lovgivning i USA betyder at Huawei mister deres største chip-leverandør

-

Huawei mister nu endnu en chipleverandør til deres smartphones. Og det kan blive et stort problem for den kinesiske tech-gigant.

Den amerikanske regering gør alt hvad de kan for at forhindre Huawei i at blive dominerende. Ud over de tiltag, præsident Trump allerede har foretaget i 2018 og 2019 i forbindelse med handelskrigen mellem USA og Kina, rammer en ny lovgivning nu Huawei, hvor det gør virkelig ondt.

En stramning af handelsrestriktionerne betyder at Huawei må vinke farval til TSMC som sin primære chip-leverandør. TSMC har blandt andet produceret de Kirin-chipset, der indeholder hoved-CPU’en i Huaweis telefoner.

Annonce:

I 2018 og 2019 blev der sat flere handelsboykotter i værk, der først betød at ingen offentlige instanser måtte købe eller bruge Huawei-produkter, og siden blev det forbudt for amerikanske virksomheder at levere software eller hardware til kinesiske producenter.

Det betød som bekendt, at Huawei ikke længere kunne bruge Google-produkter på sine smartphones, hvilket var et hårdt slag for Huaweis ambitioner om at blive dominerende, også på vestlige markeder. Det betød også at Huawei ikke længere kunne bruge chips fra Qualcomm eller Intel. Men nu rammer amerikansk lovgivning dem igen hårdt.

Må vælge mellem Apple og Huawei

Ny lovgivning har igen strammet kinesiske virksomheders adgang til amerikansk teknologi, patentlicenser med mere. Og det har sat den taiwanesiske chipproducent TSMC i en vanskelig situation. TSMC laver en hel del af de chips, der sidder i smartphones verden over. Deres næststørste kunde er Huawei. Men deres største kunde er Apple.

Af samme grund har TSMC tidligere annonceret planer om at start en chipfabrik op på amerikansk grund. Men TSMC benytter også amerikanske patenter og software-instruktioner i deres chips, og de nye regler kan forhindre adgangen til disse.

For at komme udenom forbuddet, skal virksomheder nemlig nu ansøge om en dispensation fra forbudet hos det amerikanske handelsministerium. Af nationale sikkerhedsårsager og på grund af handelskrigen vil Huawei næppe kunne få sådan en dispensation. Det vil sandsynligvis være noget nemmere for TSMC at få en dispensation, grundet deres samarbejde med Apple og planer om en amerikansk fabrik.

Men det faktum, at TSMC er leverandør til Huawei kan stikke en kæp i hjulet. Den nye lovgivning har derfor lidt groft sagt tvunget TSMC til at foretage et valg mellem Apple og Huawei. Angiveligt har de valgt at gå med deres største kunde.

Politik på højt niveau

Det japanske markedsmedie Nikkei rapporterede nemlig tidligere på dagen idag, at TSMC ikke længere tager imod ordrer fra Huawei. De ordrer, der er sat til levering frem til 16. september bliver stadig overholdt, men derefter vil TSMC ikke længere levere til Huawei for nuværende. Det siger en kilde tæt på firmaet til Nikkei. TSMC har hverken benægtet eller bekræftet nyheden.

Holder nyheden vand, skal Huawei nu ud og hente sine chips hos andre producenter, der ikke benytter sig af nogle former for amerikansk viden, hardware-designs eller software, og det kan blive svært. Mange af de modemchips eller SoC-processorer, der sidder i smartphones benytter sig af teknologi fra bl.a. Qualcomm, der bliver anvendt via en patentlicens, uanset, hvem der har lavet chippene.

Hvis den årvågne læser undrer sig over, hvorfor et taiwanesisk firma er underlagt en amerikansk lovgivning rettet mod kinesiske virksomheder, er det fordi Taiwan anser sig selv for uafhængig, men Kina anser Taiwan for at være en del af Kina. USA har respekteret det sidstnævnte som fast udenrigspolitik i årtier, og taiwanesiske firmaer behandles derfor på samme måde som virksomheder på det kinesiske fastland.

Annonce:
Forrige artikelSlå til tilbud: Hent Grand Theft Auto 5 gratis til PC
Næste artikelNu bliver Discovery selv distributør i Sverige og Finland
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.