Forside Nyheder

Teleselskaber og rettighedsalliance skærper pirat-blokeringer

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Vagthunden RettighedsAlliancen og Teleindustrien er blevet enige om et nyt sæt regler til blokering af hjemmesider med pirat-indhold.

Udbydere af internetforbindelser er blevet enige med rettighedsforening om ny praksis for blokering af pirat-sider.

Det er RettighedsAlliancen og Teleindustrien der nu har udvidet den aftale der oprindelig blev indgået i 2014. En aftale der giver mulighed for at blokere for hjemmesider der tilbyder piratindhold. Det kan være indhold som ulovlig distribution af film, tv-serier og musik.

Annonce:

Blokering er et våben der har vist sig særdeles effektivt i at begrænse adgangen til piratindhold. Selvom der findes veje rundt om den type blokeringer, så har det afholdt mange fra at forsøge sig, når først de mødte blokeringen. En undersøgelse har vist at trafikken til en blokeret hjemmeside falder med op til 75%, efter 5 måneders blokering.

 

Dynamiske blokeringer

Det er aftalen ‘Code of Conduct’, mellem Teleindustrien – der repræsenterer de danske internetudbydere, og RettighedsAlliancen – der bekæmper piratsider, som nu er blevet revideret.

Nu er det blevet muligt at foretage dynamiske blokeringer, og det er en skærpelse i forhold til de hidtidige regler.

Det betyder at selvom en distributør af piratindhold flytter til en ny hjemmeside, så kan den nye hjemmeside umiddelbart også blokeres, uden at indvolvere domstolene igen. Det er muligt fordi domstolenes kendelser, om hvorvidt indholdet er ulovligt eller ej, vedrører tjenesten bag, og ikke den URL indholdet tilgås fra nu og her.

Det hurtigt at kunne blokere for nye internetadresser, URL, som en given tjeneste benytter, er godt nyt at have i værktøjskassen.

“Det afgørende ved dynamiske blokeringer er, at domstolen ikke behøver tage stilling til hver enkelt af de nye adresser, hvis de tilbyder det samme ulovlige indhold”, fortæller RettighedAlliancen i en udmelding.

 

Annonce:
Forrige artikelReclinere til alle: Jysk Atmos luksusbio åbner
Næste artikelKæmpe bøder: Teleselskaber ringede ulovligt igen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.