Forside Indhold og distribution Film

Verdens første ”rigtige” rum-actionfilm har Tom Cruise i hovedrollen

-

Et filmhold skal op til rumstationen ISS og indspille en action-rumfilm derude for første gang i historien.

Når du ser serier som ’The Expanse’ eller ’For All Mankind’ eller virkelighedsnære film, der foregår i rummet, såsom ’First Man’ eller ’Gravity’, er der altid en masse snoretræk involveret. For at skabe illusionen af vægtløshed, bliver skuespillerne hængt op i stålkabler, der senere fjernes digitalt.

Annonce:

På den måde kan skuespillerne blive på jorden, gå ud af filmstudiet til deres biler og køre hjem efter dagens arbejde er overstået. Det koster unægteligt færre penge end at fragte skuespillere fra hjem til studie end at sende dem ud i rummet med et kamerahold.

Men med den private rumudforskning, der blandt andet forestås af Elon Musks SpaceX, Richard Bransons Virgin Galactic og Jeff Bezos’ Blue Origin, er det blevet billigere at fragte ting og mennesker frem og tilbage mellem for eksempel den internationale rumstation ISS og jorden. Og det vil Hollywood nu udnytte i samarbejde med NASA. Det har sidstnævnte netop bekræftet.

For første gang nogensinde skal en rumfilm simpelthen optages i rummet. Der har naturligvis allerede været et hav af dokumentarfilm optaget derude, inklusive på ISS. Men til dato har ingen optaget en fiktionsfilm i rummet omkring vores klode.

 

Major Tom på rum-cruise

Det er stadig sparsomt med detaljerne, men vi ved dog, hvem der kommer til at spille hovedrollen: Tom Cruise. Den efterhånden noget midaldrende Hollywood-stjerne har sagt ja til at blive sendt op til ISS sammen med, må man formode, en instruktør og et kamerahold og måske endda en række skuespillere til birollerne.

Det er naturligvis ikke givet, at der kommer til at være andre mennesker i filmen end Cruise. Duncan Jones’ ’Moon’, handler jo f.eks. stort set kun om Sam Rockwells oplevelser, mens han er alene på en rumstation. Men den film er jo allerede lavet. Og desuden forventes filmen at blive en actionfilm, der ikke er en del af Mission:Impossible-serien, hvis man skal stole på Deadline, der var først med rygterne.

 

 

NASA er partner på filmen fordi de, som NASA-chefen Jim Bridenstine skrev i en tweet, der bekræftede rygterne om projektet, ”gerne vil inspirere en ny generation af ingeniører og videnskabsfolk, der kan være med til virkeliggøre NASAs ambitiøse planer”. Det samme er SpaceX ifølge Deadline.

SpaceX er i de sidste forberedelser til at kunne sende to astronauter op til ISS med deres Crew Dragon-rumkapsel. Hvis den mission går efter planen, ligger SpaceX lunt i svinget til at sætte gang i den rumturisme, som alle de rige mænd med rumfirmaer går med planer om. Og det vil naturligvis også betyde, at Tom Cruise kan få et lift op til rumstationen.

 

ISS skal lejes ud

Deadline skriver, at der endnu ikke er noget filmselskab, der har turde binde an med filmen, så der er formentlig tale om et meget tidligt stadie af udviklingen af filmen. Før der ligger et manuskript (og før folk er vendt tilbage til biograferne efter Corona-krisen), er der næppe nogle studier, der springer på.

NASA har næppe råd til selv at finansiere filmen, eftersom de er rent statsfinansierede, og har behov for at ”inspirere en ny generation af ingeniører og videnskabsfolk”. Det sidste kan dog være en undskyldning, der i virkeligheden dækker over at NASA gerne vil udleje ISS til privat brug for at få lidt penge i kassen. Det er ifølge TechCrunch et forsøg på at gøre ISS til en indtægtskilde og ikke kun en udgift.

 

Annonce:
Forrige artikelMedie: Disney+ udsættes i Danmark
Næste artikelMicrosoft klar med Surface Book 3, Go 2 – og trådløse øretelefoner
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.