Forside Nyheder

Amazon som tv-distributør? – Klargør flow-tv på Prime Video

-

Amazon kigger nu på at tilføje live tv-kanaler til streamingtjenesten Prime Video.

Amazon Prime Video har hidtil kun været SVOD, Subscription Video On Demand. Dvs. betalt indhold, bestående af forproducerede tv-serier og film i et bagkatalog.

Annonce:

Men det kan være på vej til at ændre sig. Ihvertfald så hyrer de for tiden medarbejdere til live tv. Det skriver Protocol.

Så Amazon kan være på vej til også at blive en tv-distributør. Via jobopslagene fortælles at de nye tv-kanaler kan inkludere nyheder, sport, musik, film og tv-shows. Kanaler der kører 24/7 via en sendeplan, hvor man via tv-guiden kan se hvad der sendes hvornår. Det der også kaldes flow-tv eller lineær tv.

En kilde med kendskab til planerne, der har ønsket af være anonym, fortæller til Prococol at Amazon aktivt søger efter indhold de kan licensere til udsendelse. De afsøger markedet bredt: “Forvent at de taler med alle”, lyder det fra kilden.

Amazon har de senere år også været ude og købe sportsrettigheder til Prime Video, med Champions League fodbold i Tyskland, kvindernes WTA tour i tennis samt US Open og ATP tennis til Storbritanien, ligesom Amazon også har investeret i rettigheder til Premier League i Storbritanien.

Nu ser de så ud til at udvide dette med flere tv-kanaler, og på den måde skille sig ud fra konkurrenter som Netflix og Disney+.

“Vi… bygger next-gen lineær tv katalog system, for at levere ‘best-in-class’ flow-tv til Prime Video-kunder”, fortæller Amazon i et jobopslag, og fortsætter:

“Dette er dag 1 for den liniære tv-oplevelse på Prime Video”

I hvilken form det bliver, om det vil være Amazons egne flow-tv-kanaler, en distribution af andres tv-kanaler eller en kombination, melder historien ikke noget om på nuværende tidspunkt.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.