Forside Nyheder

Corona fik folk til at downloade 3,4 GB ekstra om dagen

-

Nu begynder statistikkerne for den øgede datatrafik under Coronakrisen langsomt at indfinde sig.

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at den generelle datatrafik på Internettet eksploderede under Coronakrisen. Men præcist hvor meget, folk skruede op for downloads og uploads mens karantænerne var i kraft verden over, er vi først lige ved at finde ud af.

Annonce:

I Danmark er trafiktallene generelt opadgående, men hvor meget, Corona-nedlukningen påvirkede Internet-brugen på landsplan, forventes først opgjort til efteråret. Men de individuelle Internet-udbydere på tværs af EU ser nu ud til at være ved at opgøre statistikkerne.

Blandt de første til at komme ud med nogle konkrete tal, og dermed give os en indikation af forbruget, er britiske Virgin Media. Firmaet er en mindre spiller på markedet, der snart fusionerer med en anden mindre spiller i Storbritannien, O2. De kan rapportere, at april måned stod for det højeste trafikforbrug i firmaets 14-årige historie.

Virgin Medias tal viser, at deres kunder siden starten af marts gennemsnitligt har downloadet 325 GB ekstra hver især. Det svarer til, at hver Virgin Media-kunde har downloadet 3,4 GB ekstra om dagen i gennemsnit siden Corona-krisen startede, hvoraf det meste formentligt kan tilskrives øget brug af streamingtjenester.

Uploads er også steget kraftigt

Det kan ved første øjekast virke lidt overraskende, men det er ikke kun downloads, der er eksploderet. Selv om stigningen ikke er lige så stor, er uploads også skudt i vejret i forhold til normale tilstande. Virgin Medias kunder har således uploadet 3,7 GB mere om ugen (lidt over 500 MB om dagen), end de normalt gør.

Det sidste skyldes blandt andet stigningen i brug af videochat-tjenester, og især de mere professionelle af disse, fordi folk i højere grad arbejder hjemmefra og bruger platforme som Zoom til videomøder. Derudover er der også sket en stigning i livestreaming af både spil og video på platforme som Twitch og andre sociale medieplatforme.

Firmaets udmelding til pressen tager udgangspunkt i en periode, der begynder, før Corona-krisen for alvor ramte briterne. Som bekendt var den britiske regering sene til at lukke landet ned, det skete først 23. marts, men angiveligt begyndte tallene så småt at stige før denne dato, og før, landets premierminister, Boris Johnson, selv gik ned med COVID-19.

Tallene kan derfor ikke direkte overføres til danske forhold, og i sådan en sammenligning skal den relativt gode, danske Internet-infrastruktur (i forhold til flere andre EU-lande) tages med i betragtning. Det siger sig selv, at man kan nå at downloade mere på kortere tid, hvis man har adgang til en hurtigere forbindelse.

Annonce:
Forrige artikelNy seertalsmåler i Danmark fra 2022
Næste artikelDisney+ dropper prøvetiden
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.