Forside Nyheder

Det sagde Apple IKKE noget om igår

-
Mockup af Apples AirPods Studio/StudioPods, der mod forventning ikke dukkede op igåt.

Apples ”cinematiske” WWDC-keynote igår rummede en masse nyt. Men der var også ting, der glimrede ved deres fravær.

Der var mange nyheder i gårsdagens WWDC-åbningsvideo, hvor topchefer og afdelingsledere prøvede at få så meget sjov ud af at have forhåndsindspillet præsentationen som muligt. Der var store omvæltninger, som at Apple nu f.eks. begynder at putte de samme CPU’er i iPad, iPhone og Macs.

Og der var også en række mindre nyheder, samt en oversigt over de sædvanlige, årlige opdateringer til iOS, iPadOS, macOS, tvOS, og watchOS. Men der var også ting, som Apple undlod at sige noget om, selv om mange havde forventet det. Som det er god PR-skik, blev ting, der kunne blive opfattet som negative, også udeladt.

Annonce:

Blandt de sidste var det faktum, at Apple Watch-brugere nu må sige farvel til Force Touch. Med watchOS 7 er det slut med at ”trykke i dybden”, sådan som funktionen ellers gav mulighed for. Akkurat som på iPhone har denne funktion nu måtte lade livet på Apples smartur.

Apple lancerede 3D Touch til iPhone tilbage i 2015, men allerede i 2018, med lanceringen af iPhone XR, blev funktionen droppet igen. Den overlevede dog som Force Touch på Apple Watch, men Apple har nu bekræftet i en udmelding til tredjeparts-udviklere på watchOS, at de ikke længere understøtter funktionen. Udviklerne anbefales at udfase de steder i deres apps, hvor Force Touch bliver benyttet.

De manglende hovedtelefoner

Apple var også overraskende stille i forhold til to produkter, næsten alle medier havde forudsagt ville blive præsenteret under WWDC-keynoten. Det handler om Apples (angiveligt) kommende over-øret-hovedtelefoner, som nogle kalder AirPods Studio og andre kalder StudioPods.

Der er så mange indikationer på, at de er på vej, at det næsten er umuligt at forestille sig at de ikke er på trapperne. Ud over, at de tidligere på året dukkede op på interne lister hos Target (der er USAs svar på Bilka) har adskillige folk med Apple-kilderne i orden forudsagt, at de kommer i handelen i år. Og endelig er der fundet spor af dem i iOS 14-koden.

Men alligevel blev de overhovedet ikke nævnt i gårsdagens WWDC-præsentation som forventet. Da der er tale om et helt nyt produkt, er det svært at forestille sig, at Apple blot vil præsentere dem via en kedelig pressemeddelelse, men på den anden side lever vi i usædvanlige tider. Man kan dog også sagtens forestille sig, at de bliver udskudt til julehandelen og bliver præsenteret sammen med den næste iPhone i september.

Der var også rygter om en ny iMac, der skulle have væsentlige designopdateringer, men det blev heller ikke til noget. Tim Cook nævnte dog, at der var nye Macs på vej baseret på Intel-platformen, inden ARM-platformen tager helt over. Den nye iMac kan være en del af dette fremstød.

Billede af Apples trådløse tracker med navnet ‘AirTag’, fundet i iOS 13-koden af Gui Rambo fra 9to5Mac.

AirTag’en, der blev væk

Det andet nye produkt, der aldrig dukkede op, er AirTags. Disse er Apples trådløse nøgleringe, der kan hjælpe med at sørge for at hverken nøgler eller andre genstande med en AirTag hægtet på sig, bliver væk.

Hvis AirTags virker ligesom flere af konkurrenterne, kan de også få f.eks. iPhone til at sige en lyd, så de også kan hjælpe med at lokalisere telefonen, hvis du har nøglerne. Men det lod til, at AirTags alligevel “blev væk” for Apple igår.

Vi ved, de hedder AirTags, fordi Apple kom til at afsløre navnet i en YouTube-video, og der er endda dukket billeder op af den lille, trådløse fætter. Men det var altså ikke igår, vi fik mere at vide om, hvordan AirTags fungerer, hvad de koster, og hvornår de kan købes.

AirTags er formentlig et billigt produkt, så der er nok en større chance for at disse lanceres med en pressemeddelelse, end det er tilfældet med StudioPods/AirPods Studio. Eller også vælger Apple at vente til september med al den nye hardware.

 

Apple WWDC nyheder

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.