Forside Produkter Mobil

Flere iOS 14-afsløringer: Rygklap-funktion og bedre batteri-livstid til AirPods

-

Ny lyd-sensitivitet kan gøre iPhones bagside til et aktivt interface.

Igår kunne vi rapportere om, hvordan watchOS 7 nu tager Force Touch-funktionen fra Apple Watch, i lighed med, hvordan 3D Touch er i udfasning på iPhone. XR-modellen fra 2018 var den første iPhone siden 2015, der ikke længere reagerede på dybe, lange tryk på skærmen.

Men nu ser det ud til, at der sker noget på den anden side af iPhone, der gøres klar til at blive genstand for rygklapperi. Eller sagt på en knapt så jovial måde, så vil iPhone formentlig i fremtiden kunne registrere tryk på ryggen, i stedet for kun på skærmen.

Annonce:

Sådan er det i hvert fald, hvis man skal tro udvikleren Federico Viticci, der har kigget dybt i iOS 14-koden og har fundet en funktion, der hedder ’Back Tap’. Med denne kan iPhone sættes til at registrere f.eks. dobbelt- eller trippel-prik på bagsiden og efterfølgende udføre en eller anden kommando.

 

Funktionen er angiveligt en del af tilgængeligheds-pakken i iOS 14, og er primært tiltænkt fysisk hæmmede brugere. Men man kan sagtens forestille sig, hvordan app-udviklerne kan udnytte funktionen til noget spændende for alle andre, f.eks. i spil.

Intelligent opladning til AirPods

Viticci har også fundet en anden spændende funktion, der formentlig er relateret til rygklapperiet. Med iOS 14 kan iPhone tilsyneladende også reagere på visse lyde med udførslen af en eller anden funktion. Hvis nogen har glemt at slukke for vandhanen, og iPhone registrerer lyden, kan den give en notifikation.

Det giver også mulighed for at lave iPhone om til en baby-alarm via en simpel app. Det er formentlig denne nye lyd-sensitivitet, der også giver mulighed for at opfange prikken på iPhones skulder som nævnt ovenfor.

Der er dog også andre, der har kigget dybt i iOS 14-koden, nu hvor udvikler-betaen er officielt sendt ud til app-udviklere med flere. Således har MacRumors fået øje på, at Apple vil indføre intelligent opladning af Airpods, sådan som det også findes på iPhone og iPad.

Dette er muligt, fordi iOS primært kontrollerer softwaren i AirPods. Helt konkret vil AirPods nøjes med at blive ladt 80% op, og kun køre helt op til 100%, hvis iOS er bekendt med dine vaner, og ved at du får brug for de sidste 20 procent. Formålet med øvelsen er ikke at lade batterierne helt op hele tiden, hvilket slider unødigt på lithium-ion-batterier. På den måde lever de måske ikke helt så længe på en opladning, men til gengæld bliver hele batteriets livstid længere.

Annonce:
Forrige artikelSlut med den velkendte Segway
Næste artikelNår Elgiganten flytter ud rykker Power ind
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.