Forside Nyheder

Lås bilen op med iPhone

-

Nu kan du snart gøre trængslen af ting i dine bukselommer endnu mindre.

Man har i mange år kunnet købe tredjeparts-systemer, der gør det muligt at låse din bil op med din smartphone. Men disse krævede en gennemgribende installation i bilen. Visse bil-apps har også muligheden ombord, men så foregår det via nettet og er utroligt langsomt.

Annonce:

Men nu går Apple forrest i kampen for at lade smartphonen blive din nye bilnøgle. BMWs 2021-modeller i 5-serien bliver de første biler, der kan erstatte den trådløse bilnøgle i din lomme, med en iPhone. Det kommer både til iOS 14 og iOS 13.

Det hele foregår via NFC, men ellers er det helt ligesom som den uformelige klump, du render rundt med i lommen. Med iPhone placeret på bilens trådløse ladeplade, kan bilen startes og ikke før. Det højner sikkerheden ifølge Apple, også fordi du naturligvis kan lukke for adgang til bilen via iCloud, hvis din iPhone bliver stjålet (Apple nævner dog ikke noget om, hvordan du så låser bilen op uden telefonen).

CarPlay får snart brugerdefinerede baggrunde.

Ligesom med digitale låse til hjemmet, kan du sende en digital nøgle via en invitation, f.eks. via iMessage. På den måde kan andre iPhone-ejere i familien også bruge bilen uden at skulle fysisk udveksle en bilnøgle – og bilejeren kan sætte begrænsninger på, hvordan andre bruger bilen på denne måde.

På sigt behøver du naturligvis ikke være BMW-ejer for at bruge denne funktion. Apple arbejder med standardorganisationer i bilbranchen for at udbrede konceptet til andre bilmærker og lover, at iPhone-oplåsning vil blive udbredt til andre bilmærker i det kommende års tid og næste år.

Biloplåsning med iPhone sker ved at kombinere U1-chippen i iPhone med CarPlay. Når det gælder sidstnævnte, sker der også lidt nyt med interfacet, der blandt andet får mulighed for at definere bruger-baserede baggrunde på skærmen.

 

Apple WWDC nyheder

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.