Forside Indhold og distribution Film

Oscar-festen flyttes til april på grund af Corona

-

Forsinkelserne i Hollywood-produktionerne betyder samtidigt, at Oscar-akademiet kommer bagud med bedømmelserne.

Hvad sker der, når Hollywood ikke kan lave film og tv i tre måneder? Det er vi langsomt ved at finde ud af. Hollywoods fagforeninger og studieledelserne blev enige om at åbne for produktion af film igen i sidste uge, næsten præcis tre måneder, efter COVID-19 lukkede produktionerne ned.

Der sker normalt ikke ret meget i sommermånederne i Hollywood, så selskaberne kan benytte de kommende par måneder til at indhente noget af det tabte. Men det ændrer ikke på, at der har været tre måneder, hvor stort set ingen film har haft premiere – i hvert fald ikke i biograferne. Og det er som bekendt et krav, at en film i det mindste har rørt ved et par biograflærreder, før den kan nomineres til en Oscar.

Annonce:

Med andre ord kommer alle årets film i en ordentlig bunke i løbet af og efter sommeren. Det betyder naturligvis endnu mere travlhed for de branchefolk, der er medlemmer af Oscar-akademiet, og som ud over at nedbringe deres egne arbejds-efterslæb, skal finde tid til at se alle filmene.

I stedet for at risikere, at akademi-medlemmerne sjusker med bedømmelserne og måske stemmer imod en film, de slet ikke har fået set ordentligt, vil akademiet hellere udskyde Oscar-festen. Og ikke bare en uges tid.

Prisfest-sæsonen forlænges

Nej, i 2021 bliver der delt Oscars ud hele to måneder efter, at festen normalt finder sted. Hollywoods store aften er som regel kulminationen på, hvad de i branchen kalder for ”Awards Season”, der starter med Emmy’erne i efteråret (i år afholdes de 20. september), og derefter byder de på et hav af forskellige prisfester inklusive f.eks. Golden Globes og Grammy-festen, indtil Oscar-festen lukker sæsonen i slutningen af februar eller starten af marts.

Men i 2021 kommer prisfest-sæsonen til at vare helt til foråret. Hvor Oscar-festen oprindeligt var sat til 28. februar, bliver den i stedet afholdt 25. april. Den oprindelige dato bliver i stedet sidste frist for at lade en film få premiere for at komme med i betragtning.

Det er altså ikke kun prisfest-sæsonen, der forlænges, men også perioden, filmfolkene kan producere film i. Det store spørgsmål er naturligvis, om næste års produktionsperiode bliver kortere for at regulere perioderne tilbage igen – og hvad det betyder for Oscar-festen i 2022.

I 2022 kan det i øvrigt være, at Oscar-festen flyttes. Fem dage efter Oscar-festen åbner akademiet deres eget museum 10 minutters kørsel fra Dolby Theater på Hollywood Boulevard, hvor Oscar-festen er blevet holdt i mange år. Det nye museum har blandt andet en biograf/teatersal, der kan rumme 1000 mennesker, så måske vælger akademiet at rykke festen dertil.

Annonce:
Forrige artikelFeature: Sådan fik vi fed biograf i stuen DEL 4 – Projektor, lærred, TV
Næste artikelBoxer-direktør træder tilbage: Skal lede vigtigt projekt
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.