Forside Baggrund

Slut med den velkendte Segway

-

Produktionen af Segway PT (Personal Transporter) lukker og slukker.

Efter næsten 19 år er det slut. Produktionen af Segway PT (Personal Transporter) lukker og slukker. Fabrikken i Bedford, New Hampshire, USA, lukker produktionen ned og 21 afskediges. Det skriver FastCompany.

Annonce:

Segway PT blev lanceret i december 2001 som Segway HT (Human Transporter) og opnåede i sin levetid en masse hype, uden dog at blive den allemandseje som produktet blev spået i sine første leveår.

Steve Jobs fra Apple mente ligefrem at den slags ville blive større end PC’en, at den personlige transporter ville vippe den personlige computer af pinden, og blive en vigtigere produktkategori.

Manden bag den originale Segway var Dean Kamen. En mand der havde skabt en formue indenfor medicinalprodukter, opfundet i sin egen kælder, og der i december 2001 var han klar med opfindelsen ‘Human Transporter’.

 

 

Efter at have udviklet rullestolen iBot, der kunne løfte brugeren ud af stolen og køre op af trapper, der fik Dean Kamen og hans team ideen til at bruge den gyroteknik udviklet til rullestolen, til at lave en selvballancerende transporter.

Produktet var ikke billigt. I USA kostede Segway HT $5.000 ved lanceringen, og på de kanter kunne man på den tid erhverve en billig motorcykel for samme beløb, og her var et eldrevet køretøj med en tophastighed på 16 km/t.

Dean Kamen troede dog på sit produkt og fortalte dengang at Segway ville blive for bilen, hvad bilen havde været for hestevognen. Han forestillede sig at produktet kunne blive den ultimative transport, til transport mellem hjem og arbejde i byerne.

Men produktet opnåede aldrig den millionproduktion det var spået, og opfinderen solgte Segway i 2009. Segway var oprindelig spået en produktion på 100.000 enheder de første 13 måneder, men nåede kun en produktion på i alt 140.000 enheder i hele produktets levetid.

Året efter salget af firmaet, der kørte den nye Segway-ejer, Jimi Heselden, i døden på en offroad-udgave af en Segway. Han kørte ud over en klippeafsats og ned i en flod.

 

 

Segway HT/PT fandt et marked indenfor politi og vagter, der bruger køretøjerne til patruljering hvor der kan køres på fortov, i gågader eller inde i shoppingcentre. Derudover er der en niche mange steder verden over, med udlejning til turister f.eks. til guidede ture på to hjul.

Judy Cai, president of Segway, mener at produktet var for godt bygget. Et robust stykke ingeniørarbejde, fejltolerant og holdbar. Der er eksempler på Segways der efter 12 år og 160.000 km. fortsat fungerer. Så gensalget, hvor kunder kommer tilbage og køber en ny model, har ikke været så stort som kunne ønskes, og det har været dårligt for forretningen.

De seneste 3 år har salgsstatistikken af Segway PT været en flad kurve. Dette samtidig med at Segway/Ninebots øvrige produkter har øget salget. Så hvor den originale PT-udgave for 3 år siden udgjorde 5% af omsætningen, så er det i dag nede på 1,5%. Så derfor har de valgt at tiden er inde, til at lukke og slukke nu.

Sidste produktionsdag er d. 15. juli, og derefter sælges Segway PT kun sålænge lager haves. Fabrikken i USA lukker dog ikke, så der kan komme andre Segway/Ninebot-produkter fra den kant i fremtiden.

 

Annonce:
Forrige artikelDisse enheder får iOS 14, iPadOS 14 og WatchOS 7
Næste artikelFlere iOS 14-afsløringer: Rygklap-funktion og bedre batteri-livstid til AirPods
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.