Forside Produkter Mobil

Ultraslank 5G-smartphone fra Vivo har gimbal-kamera

-

Verdens mest avancerede smartphone-kamera ser p.t.ud til at sidde i en model, du ikke kan købe i Danmark.

Hvis man vil vide noget om, hvor smartphones bevæger sig hen i fremtiden, kan det være en god idé at følge, hvad kinesiske Vivo sender på gaden – også selv om firmaets telefoner ikke officielt markedsføres i Danmark.

Vivo er ejet af BBK Electronics, der også ejer mere kendte brands som OnePlus og Oppo, og som for nylig også er begyndt at markedsføre et tredje brand, Realme, i Europa. De bruger Vivo-brandet til at prøve nye teknologier af, hvoraf mange siden dukker op i f.eks. OnePlus-telefoner og hos andre smartphone-brands.

Annonce:

Det var for eksempel Vivo, der først introducerede de nu meget udbredte fingeraftrykslæsere, der er indbygget i skærmen. Det var også Vivo, der var først med selfie-kameraer, der popper ud af kroppen, når de skal bruges, sådan at skærmen ikke har et hul i toppen. Det sidste fandt siden vej til OnePlus 7 Pro og efter sigende er Samsung også på vej med det i en smartphone.

Nu ser det imidlertid ud som om, Vivo har gjort det igen. Efter først at have introduceret deres nyeste kamerateknologi i en koncepttelefon, verden aldrig rigtig fik at se på grund af Corona-krisen, har Vivo nu annonceret 2020-flagskibstelefonen X50, der har måske verdens p.t. mest avancerede kameramodul ombord.

Bevægeligt objektiv

Hovedfeaturen i X50-kameraet er et gimbal-agtigt stabiliseringssystem, hvor objektivet simpelthen flytter sig efter motivet, der optages. Det skulle efter Vivos egne udmeldinger give 200 gange mere stabilitet under videooptagelser end almindelige optisk billedstabilisering.

For at det ikke skal være løgn, kommer X50 også i en Pro- og en Pro Plus-udgave, der tilmed har periskopzoom på et af kameraerne og anvender Samsungs nyeste 50-megapixels ISOCELL-sensor. Sidstnævnte har en pixelstørrelse på 1.2μm, men kører med dual-pixel-princippet for at skabe bedre autofokus. Det sidste gør den mere avanceret end den sensor, der sidder i Galaxy S20 Ultra.

Ud over kamera-modulet har X50 dog også et par andre unikke features, der peger i retning af smartphone-fremtiden. For eksempel er den kun 7.49 millimeter tyk, hvilket gør den til den slankeste 5G-telefon, der er blevet annonceret hidtil.

Nu vi taler om 5G, så benytter X50 sig af Qualcomms Snapdragon 865-chipset, hvilket også betyder, at firmaets X55 5G-modem sidder i X50’eren. Det kommer formentlig ikke som nogen overraskelse, at skærmen understøtter refresh rates på op til 120Hz, eftersom Vivos søsterselskab, OnePlus, allerede har smidt telefoner på gaden med denne funktion.

Vivo har endnu ikke annonceret hverken pris eller hvornår, X50 kommer på gaden – end ikke i hjemlandet Kina. Men vi følger udviklingen herfra.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.