Forside Indhold og distribution Film

Avatar og Star Wars ramt af Corona

-
‘Avatar’-stjernen Zoë Saldana, instruktør James Cameron og producer Michael Landau med en knapt så levende figur fra filmen (Foto: Avatar.com)

Så blev det de helt store effektfilm-premierers tur til at blive flyttet på grund af COVID-19.

Filmfans, der var vilde med James Camerons ’Avatar’ fra 2009, har foreløbig ventet næsten 11 år på en fortsættelse. Men det ser ud som om, de kommer til at vente endnu længere. Og det gælder også for Star Wars-fans, der er spændte på den næste spillefilm i Star Wars-universet.

Den næste film i Avatar-universet var egentlig planlagt til at komme i biograferne til næste år, og året efter skulle den næste Star Wars-film, instrueret af Taiki Waititi, have rullet over lærrederne. Men begge filmserier er blevet ramt af Coronavirus.

Annonce:

James Cameron har skrevet et indfølt brev til Avatar-fans, der er blevet publiceret på sociale medier. Her forklarer han, at alle fire planlagte film bliver skubbet på grund af de Coronavirus-betingelser, der p.t. hersker i Los Angeles.

Øget smittetryk i filmbyen

Efter mange års forberedelser og udvikling af teknologi (herunder til motion-capture-optagelser under vand, hvilket aldrig har været gjort før) gik Avatar-holdet igang med at indspille de fire kommende film i 2017. Disse var primært motion-capture-indspilinger med green screen-baggrunde, der foregik i studier og på lokationer i Los Angeles-området.

Disse indspilninger afsluttedes i 2019. Der var så planlagt seks måneders live-action-indspilninger i New Zealand, der skulle starte i marts. Men så blev verden ramt af Coronavirus, inklusive New Zealand, og indspilningerne blev udskudt til juni. Disse live-action-indspilninger er nu igang dernede, men i mellemtiden er Avatar-produktionen blevet ramt af yderligere forsinkelser hjemmei Los Angeles.

L.A. oplever lige nu konsekvenserne af, hvad byens borgmester selv har indrømmet var en for tidlig genåbning, hvilket har fået smittetrykket til at ræse i vejret. Lignende betingelser gør sig gældende mange andre steder i Californien, og det har fået både statens guvernør og L.A.’s borgmester til at lukke ned for en hel del aktiviteter igen.

Det er blandt andet disse restriktioner, der nu forsinker den del af Avatar-seriens produktion, der foregår i Los Angeles. Derfor har Cameron nu måttet bøje sig og udskyde premieren på den første af de fire nye film, hvilket formentlig også betyder en udskydelse af de tre næste, der ellers var planlagt til at komme i december måned 2023, 2025 og 2027. Nu ser de alle ud til at komme et år senere.

Disney vil undgå kollision

Cameron nævner ikke noget om et konkret premiere tidspunkt i sit brev, hvor han udtrykker enorm skuffelse over udskydelsen. Deadline skriver dog, at premieren på den første af de fire film, der lige nu har titlen ’Avatar 2: The Way of Water’ vil blive udskudt til 16. december 2022. Men det er ikke den eneste serie, som Disney, der nu ejer Avatar-serien, kommer til at udskyde.

Også den næste runde af Star Wars-film bliver forsinket. Premieren på den næste af slagsen skulle netop have været i december 2022, men nu hvor ’Avatar 2: The Way of Water’ får premiere dér, vil Disney nok gerne undgå at de to premierer kolliderer med hinanden.

Den næste Star Wars-film skal instrueres af Taiki Waititi, der ud over at lave Oscar-vindende film som ’JoJo Rabbit’ også har været heftigt involveret i ’The Mandalorian’, hvor han lagde stemme til droiden IG-11, instruerede et enkelt afsnit, og også dukkede op som pilot i en cameo-rolle.

Den næste Star Wars-film er dog stadig kun i preproduktions-fasen, så det er ikke alene Corona-restriktioner, der forsinker den. Forsinkelsen af de nye Avatar-film har nok lige så meget med det at gøre. Men det giver dog Taiki Waititi mere tid til at lave filmen.

Der er planlagt to yderligere Star Wars-film, der nu også bliver skubbet, så de får premiere i 2025 og 2027. Det vides endnu ikke, om der er tale om en trilogi eller tre selvstændige film. Ud over de ovenstående udskydelser, er den ellers forestående premiere på live-action-versionen af ’Mulan’ nu blevet udskudt på ubestemt tid.

Annonce:
Forrige artikelMobil gaming: Her er Asus Rog 3 gaming-smartphone
Næste artikelTelia opjusterer: Fandt 12.000 tv-kunder “gemt” i systemet
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.