Forside Nyheder

Byg din egen klassiske Nintendo-konsol….i Lego

-
Foto: VJ Gamer

Voksne fans af Lego-klodser og retro-spil kan nu begynde at glæde sig.

I de sidste par årtier har Lego-folkene været ekstra gode til at forstå deres mangeartede publikum. Det gælder ikke kun de børn, der leger med Lego og får mulighed for at være kreative i de forskellige universer, som de også interagerer med i andre sammenhænge.

Hvad enten, det er Star Wars-universet, Harry Potter-universet eller noget helt tredje, såsom Legos eget, ultrapopulære Ninjago-univers, så kan børn lege med og skabe nye figurer eller historier med klodser i verdener, der understøttes af audiovisuelle historier i form af f.eks. animerede tv-serier.

Annonce:
Foto: VJ Gamer

Men Lego har også en stærk forståelse af, at der findes voksne, der aldrig er holdt op med at lege med Lego. Det var blandt andet interaktionerne med voksne fans i Lego-forummer på nettet, der i begyndelsen af århundredet fik Lego til at skifte sit fokus tilbage til det kreative, hvilket angiveligt reddede virksomheden.

Foto: VJ Gamer

Lego fandt dog også ved samme lejlighed ud af, at der er en hel del voksne fans, der er villige til at betale i dyre domme for mere sjældne og eksklusive Lego-sæt, der sjældent vækker nogen som helst interesse hos de børn, der er Legos hovedmålgruppe

Fuld størrelse

Det gælder for eksempel Legos arkitektur- og designserie, hvor man – for temmelig mange penge i visse tilfælde – kan bygge modeller af alt fra Det Hvide Hus til Londons og Paris’ skyline. Og nu går Lego så ind i klassiske teknologi-produkter.

Et nyt Lego-sæt giver dig mulighed for at bygge et gammeldaws billedrørs-tv og en Nintendo Entertainment System-boks. Den klassiske spilkonsol afvikler det legendariske Super Mario Bros.-spil fra NES på skærmen, men du kan dog ikke spille selve spillet. Det tætteste, du kommer på dette, er et håndtag på siden af tv’et, der ruller ”spillet” fremad.

Foto: VJ Gamer

Selv om tv’et ikke er det, er den samlede Lego-NES i fuld størrelse som den originale boks. Informationerne kommer dels fra det Hong Kong-baserede website VJ Gamer, og dels fra en teaser, som Lego har udsendt (se herunder).

Anledningen er, at Lego snart er på vej med et Super Mario-sæt, der blandt andet skal give børn – og de voksne, der er interesserede – en mulighed for at forstå og planlægge kodning af spil gennem opsætning af Mario-scenarier i Lego. Det involverer blandt andet en Mario-figur med LCD-skærme indbygget, accelerometer, gyroskop og meget andet.

Foto: VJ Gamer

Ifølge et tysk Lego-fansite, Promo Bricks, kommer sættet til at koste 229 Euro, eller omkring 1.700 kroner. For det får man ifølge kassen på billederne 2.646 klodser til at bygge konsollen og tv’et med. Og som det også kan ses på kassen, så er aldersmålgruppen angivet til ”18+”.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.