Forside Nyheder

Google køber firmaet bag smartbrillerne Focals

-

Google har netop gjort et opkøb, der kan give deres smartbrille-ambitioner meget mere vind i sejlene.

Siden Google forsøgte sig første gang med Glass – der unægteligt blev lidt af en fiasko – har Google holdt lav profil på smartbrille-fronten. Og det vel at mærke, mens to af deres største konkurrenter, Apple og Facebook, begge har mere end indikeret, at de har smartbriller i pipelinen.

Men Google har aldrig helt droppet smartbrillerne, og har angiveligt arbejdet på en videreudvikling af Glass udenfor offentlighedens søgelys. Og nu har de foretaget et opkøb, der kan accelerere udviklingen af disse ganske kraftigt.

Annonce:

For selv om Google floppede med Glass, har mange mindre firmaer forsøgt sig med alskens smartbriller, både med og uden Augmented Reality, som dog forventes at blive the ”killer app” for denne hardware-platform, som nogle oven i købet forventer vil tage over efter smartphonen om føje år.

Et af de firmaer, der forsøgte sig, var canadiske North, som har produceret, hvad mange mente var den bedste implementering af AR-smartbriller, der hidtil er kommet på markedet: Focals. Modsat Glass, der bare var grim, og de mere erhvervs-rettede AR-briller fra Vuzix, så var Focals rent faktisk et stel, folk med bare en smule sans for stil kunne acceptere at sætte på næseryggen.

Dyr og besværlig at købe

Problemet var dog, at de kun var et par steder i verden, hvor du kunne erhverve dig et par. Det krævede nemlig, at du besøgte Focals, enten i hjembyen Toronto eller i en pop-up-butik i New York. Her kunne du så få den personlige tilretning, og linser, der passer til dit synsbehov.

Og derudover var Focals også hæmmet af, at de kostede 1.000 dollar, eller næsten 7.000 kroner. Den var der ikke ret mange, der sprang på, så den første version af Focals blev ingen succes. Norths stifter lovede dog, at der var en ny version af Focals på vej, og firmaet forsøgte sig med at sætte prisen på version 1.0 ned til under halvdelen af den oprindelige pris. Men det hjalp ikke – og pengene begyndte at slippe op.

Så nu har Google købt North for, hvad den canadiske avis The Globe and Mail mener er et beløb på 180 millioner dollar. Dermed holder understøttelsen af de Focals-eksemplarer, der allerede er i omløb op, og version 2.0 kommer ikke på gaden, meddeler North. Firmaets medarbejdere vil fremover skulle arbejde hos Google-kontorerne en times kørsel udenfor Toronto.

Der er naturligvis ikke noget nyt om, hvilke konkrete tiltag, opkøbet kommer til at udmønte sig i, når det gælder smartbriller. Men med et nyt talenthold og ny, proprietær teknologi ombord, har Google nu mulighed for at give deres smartbrille-udvikling et boost, så det er værd at holde øje med.

Annonce:
Forrige artikelYouSee vender bøtten: Prisfald på flere mobilabonnementer
Næste artikelEnergikæmpe vil skabe en konkurrent til YouSee
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.