Forside Produkter Mobil

Google vil betale Samsung for at droppe Bixby

-

Der er for mange virtuelle assistenter i verden, mener Google, der nu vil have Samsung til at droppe deres.

Lad os se om vi kan få dem alle med: Alexa, Bixby, Celia, Cortana, Google Assistant og Siri. Det er, i alfabetisk orden, de største virtuelle assistenter, der enten er tilknyttet store mobilselskaber eller på anden vis tager store dele af markedet, for eksempel via intelligente højttalere eller pc’er.

Der er dem, der synes, at det er for mange. Og det kan man måske godt forstå, taget i betragtning, at man vil skulle huske på forskellige aktiverings-navne og -ord, hvis man har enheder fra flere forskellige producenter i hjemmet. Og at de forskellige assistenter har forskellige måder at interagere med f.eks. intelligente enheder i hjemmet på.

Annonce:

I virkeligheden er der da også kun tre af dem, der virkelig er slået igennem: Alexa, Google Assistant og Siri. Især Huaweis Celia og Samsungs Bixby har haft svært ved at komme igennem til forbrugerne. Af samme grund forsøger Google nu at presse en af sine tætteste partnere, Samsung, til at droppe sin egen assistent.

Det melder nyhedsbureauerne Reuters og Bloomberg i hvert fald. Ifølge deres kilder ligger Google og Samsung lige nu i forhandlinger, hvor Google forsøger at presse Samsung til at nedprioritere, og på sigt måske helt droppe deres egen Bixby-assistent.

Aftale kan indgås i denne uge

Google vil naturligvis have Samsung til i stedet at opprioritere Google Assistant på sine smartphones og andre enheder. Som verdens største producent af smartphones, hvor stort set alle er baseret på Android, virker det måske oplagt, at det er den til Android tilknyttede assistent, der burde være i front.

Men Samsung har alligevel gjort en del for at udvikle og prioritere Bixby, inklusive at give assistenten sin egen knap. Dertil kommer naturligvis, at Bixby kan tættere integreres med Samsungs SmartThings-økosystem, givet at begge dele udvikles under samme tag.

Disse ting vil en eventuel aftale formentlig skulle tage højde for, men der er også økonomiske aspekter inde i billedet. Ifølge Reuters og Bloomberg har Google tilbudt Samsung en del af sin omsætning for at opprioritere Google Assistant.

Det er dog ikke kun Google Assistant, der bliver en del af en eventuel aftale, der ifølge Reuters kan blive færdiggjort allerede fredag i denne uge. Google vil også have Samsung til at opprioritere Googles apps over Samsungs egne på den mobile platform.

I udmeldinger til pressen nægter begge selskaber at bekræfte forhandlingerne, men benægter heller ikke, at de finder sted.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.