Forside Produkter Mobil

Nu kommer Samsung Z Flip i en opgraderet 5G-version

-

Nu kommer Samsungs mest synlige foldbare smartphone i en version med bedre processor og 5G ombord.

Der var masser af virak og ståhej, da Samsung i sin tid annoncerede sin Fold-phablet, der både kunne agere smartphone og tablet takket være en foldbar skærm. Virakken kom især i kraft af dens skrøbelighed, der fik Samsung til at tilbagekalde den fra anmelderne.

Annonce:

Men hvor Fold ikke har været særlig synlig ude i den virkelige verdens butikker, men mest er blevet markedsført til professionelle i erhvervslivet, er det anderledes med den anden smartphone fra Samsung med foldbar skærm, Samsung Z Flip.

Den er blevet markedsført med tv-reklamer og andre storstøjende reklametrommer i nogle af de største markeder verden over. Og til trods for den høje pris er der stadig tale om et spændende koncept, der er mere praktisk anvendelig end Fold, fordi den fylder ganske lidt i lommen, når den er foldet sammen.

Men den første version af Z Flip led under at være en af de første af sin art på markedet (sammen med Motorolas lige så dyre, nye version af RAZR), og det betød kompromiser på hardware-fronten. Således sad der et Snapdragon 855-chipset i telefonen, og da den kom ud, var dette chipset allerede et år gammelt.

Ny hjerne og nye farver

Prisen på 11.699 kroner taget i betragtning kunne man måske forvente, at Z Flip havde den nyeste CPU ombord. Men det får den nu, og samtidigt bliver der rådet bod på en anden mangel: 5G. Samsung har netop annonceret Z Flip 5G globalt, der har Snapdragon 865 Plus-chipsettet ombord og som navnet antyder også har et 5G-modem indeni.

Det vil formentlig gør telefonen lige så hurtig som de Note-modeller, Samsung forventes at annoncere ved deres næste Unpacked-event, der løber af stabelen om et par uger. Udover disse to opgraderinger er der imidlertid ikke sket ret meget med hardwaren.

Der er dog sket en lille smule på ydersiden. Det lader til at den nye model kommer i to nye farver, der matcher dem, Note 20 forventes at blive lanceret i, hvis man skal stole på fotos, der er blevet lækket forud for lanceringen 4. august. De hedder Mystic Grey og Mystic Bronze. Der er også sket lidt på software-siden, hvor det nu er nemmere at dele apps som YouTube op over de to skærmhalvdele.

Endelig har prisen også fået en opgradering i den forkerte retning. Vi har endnu ikke fået bekræftet de danske priser, men de amerikanske priser er frigivet. Opgraderede chips og 5G-modem’er er tilsyneladende dyre, for den nye Z Flip 5G koster 70 dollar, eller cirka 470 kroner mere end sin forgænger.

Pris og tilgængelighed

Galaxy Z Flip 5G kommer i farverne Mystic Gray og Mystic Bronze på udvalgte markeder med start 7. august 2020. Anbefalet pris: 12.399 DKK.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.