Forside Produkter Mobil

Nu vil Samsung også droppe at putte opladere i smartphone-æskerne

-

Man begynder at ane en trend: Både Samsung og Apple er angiveligt i færd med at afskaffe gratis medfølgende opladere til nye smartphone-kunder.

Forleden kunne vi her på siderne bringe nyheden om at Apple planlægger at holde op med at inkludere opladere, når man køber en ny iPhone. Ifølge nyhedens kilder skyldes det blandt andet, at inklusionen af 5G gør iPhones dyrere, så opladeren må ofres. Det gør også transporten billigere og er godt for miljøet.

Men det lader til, at Apple ikke er de eneste, der går med planer i den retning. Samsung planlægger tilsyneladende også at holde op med at lade en gratis oplader følge med nyindkøbte smartphones. Det skriver det sydkoreanske techindustri-medie ET News.

Annonce:

Ifølge ET News’ kilder diskuteres planerne p.t. med andre virksomheder i branchen, herunder tre elektronikfirmaer fra Sydkorea, der laver opladerne for Samsung. Disse vil naturligvis blive hårdt ramt af en sådan beslutning. Det vides endnu ikke med sikkerhed, om diskussionerne også omfatter andre smartphone-producenter, så der bliver tale om en koordineret proces for hele branchen.

Samsungs motivation skulle angiveligt ligne Apples; det handler slet og ret om omkostningsbegrænsninger. ET News antyder, at det også er de øgede 5G-modem-omkostninger, der får Samsung til at tage beslutningen netop nu.

Det sidste betyder, at vi altså næppe kan forvente billigere smartphones, når Samsung sætter de nye planer i værk. Prisen på både iPhones og Samsung-telefoner bliver det samme, vi får bare ikke nogle opladere med i prisen.

Rigeligt med opladere i omløb

Historien melder ikke noget om, hvorvidt Samsung har tænkt sig at droppe medfølgende øretelefoner, der i de senere år har været AKG-brandede, udført i en anelse bedre kvalitet end den slags var i smartphonens barndom. Apple vil efter sigende lade deres karakteristiske, medfølgende EarPods forlade iPhone-æskerne sammen med opladeren.

Ligesom Apple mener Samsung ifølge ET News, at der er tilstrækkeligt mange opladere i omløb nu, til at det er nødvendigt med flere. Mange har opladere liggende fra gamle telefoner, der også virker med nye, og med udbredelsen af hurtig, trådløs opladning vil behovet for kablede opladere formentlig falde i de kommende år.

Modsat forudsigelserne om Apple, har vi endnu ingen indikationer af, hvad Samsung planlægger at tilbyde i form af opladere, der kan købes særskilt. I Apple-tilfældet er der lækket informationer om en kommende 20W-oplader.

Præcis hvornår, Samsung dropper opladerne er heller ikke blevet afsløret af ET News’ kilder. Det forventes dog, at det bliver til næste år, og at den kommende Galaxy Note 20 derfor stadig vil have en lader i æsken. Men om det er slut med laderne i forbindelse med præsentationen af den næste S-model eller 2021-versionen af Note, ved vi endnu ikke.

Annonce:
Forrige artikelYouTv bliver billigere end tv-pakkerne hos YouSee
Næste artikelHuawei klar med opdaterede versioner af de populære MateBooks
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.