Forside Indhold og distribution Spil features

PS4-spil ny topscorer: Anmeldelse af The Last of Us 2

-

De sidste store PS4 titler lander i år. The Last of Us: Part II er intet mindre end en kommende klassiker.

For mig var det en overvindelse at skulle teste The Last of Us: Part II. Jeg gennemførte for år tilbage etteren og oplevede dengang et spil, der i den grad splittede mig.

Annonce:

Historien var fænomenal og fængende i en grad jeg aldrig tidligere havde oplevet. Grafikken var på daværende tidspunkt længder foran konkurrenternes spil og jeg kunne slet ikke få nok af de mange grafiske perler Naughty Dog dengang havde skabt.

Samtidig var spillet brutalt på en måde jeg ikke havde følt før. Spillet udpenslede vold, der godt nok var forståelig for den grumme verden spillet portrætterede, men alligevel næsten for meget til tider. Samtidig var man som spiller i en konstant form for stress over hele tiden at være udsat og på vagt.

Alt i alt elskede jeg spillet, men jeg skulle tage mig sammen når jeg skulle spille det. Jeg husker tydeligt, at jeg gennemførte spillet og derefter sagde til min kone, “fantastisk spil, men det spiller jeg ALDRIG igen, det har jeg simpelthen ikke nerver til”….

 

 

Og her er vi så igen. The Last of Us 2 er ude og selvfølgelig er jeg nødt til at se, hvad der sker med Ellie og Joel denne gang.

Ellie er blevet ældre, hun bor i en lille by, hvor det på mange måder minder om det perfekte liv. Havde det ikke været for de omkransende mure og sikkerhedsvagterne, ja så havde det lignet enhver anden lille flække ude på landet. Ellie er dog ikke tilfreds, noget nager hende og lysten til eventyr presser dig på.

Af hensyn til spoilere vil jeg ikke gå i detaljer med historien. I skal selv have mulighed for at opleve den frisk fra fad. Jeg kan dog roligt sige at Ellie ikke bliver hængende i byen ret længe.

 

 

Fabelagtig historiefortælling

Som etteren er historien og måden den fortælles helt fænomenal. Der er meget fokus på karaktererne i spillet og de valg de træffer. Man føler med dem og ville ofte ønske, at det var muligt at ændre historiens gang.

Det kræver tid at forstå, hvor råt livet i The Last of Us 2s verden er. Det er ikke en verden der står til at redde, man kan forsøge at overleve, men ondskaben er der og går ikke væk.

Som spiller er man vant til at det er de gode mod de onde. Sådan er det ikke helt her. For selv dem vi opfatter som “onde” har ofte en plausibel grund for at handle som de gør. Er Ellie bedre end de andre eller kæmper hun præcis som dem, for det hun tror på og dem hun elsker.

The Last of Us 2 er en fortælling der kryber under huden på dig og bliver der!

 

 

 

Farer lurer konstant

Præcis som etteren er man sjældent helt rolig når man begiver sig på eventyr. De inficerede er mange og varierede. Det samme er de mange grupperinger af fjendtligtsindede mennesker.

Variationen i måden man tackler de blinde clickere, seende runnere og mennesker på er god og man sidder aldrig med følelsen af at kunne køre autopilot.

 

Trailer

 

Galleri

This slideshow requires JavaScript.

 

Konklusion

Rent fortællemæssigt, grafisk og stemningsmæssigt er der ingen spil som The Last of Us 2. Det er en vaskeægte klassiker vi sidder med her.

Men spillet er ikke for alle. Det er udfordrende, ekstremt voldeligt, ondt og uhyggeligt på samme tid. Men det er også smukt, rørende, fabelagtigt og fascinerende, hvis man har maven til at klare al ondskaben.

For mig er The Last of Us 2 dog et af de allerbedste spil nogensinde skabt!

Karakter 10/10

 

Pris og tilgængelighed

The Last of us: Part II koster kr. 399,- (se dagspris)

Ude nu til PlayStation 4

 

Annonce:
ANMELDELSE KONKLUSION
Karakter
10
Forrige artikelTV 2 Play er nu i Bland Selv hos YouSee
Næste artikelSTORTEST: 10 Integrerede HIFI-forstærkere – DEL 4 – Digitale Troldmænd
ps4-spil-ny-topscorer-anmeldelse-af-the-last-of-us-2Rent fortællemæssigt, grafisk og stemningsmæssigt er der ingen spil som The Last of Us 2. Det er en vaskeægte klassiker vi sidder med her. For mig er The Last of Us 2 dog et af de allerbedste spil nogensinde skabt!
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.