Forside Produkter Mobil

Samsung overhalet: Huawei er nu verdens største smartphone-producent

-
Mr. Yu Chengdong (Richard Yu) på scenen ved MWC 2013. Foto: recordere.dk

Rapport: For første gang nogensinde solgte Huawei flere smartphones end nogen anden producent.

Ifølge det uafhængige analysefirma Canalys, så gav Huawei baghjul til Samsung i 2. kvartal i år. For første gang solgte den store kinesiske elektronikproducent flere smartphones end nogen anden producent i verden.

Huawei og Samsung har i de senere år ligget forholdsvis tæt i salgskurverne, men hele tiden med den koreanske smartphone-leverandør lidt foran.

Annonce:

Tilbage i 2013, der stod Mr. Yu Chengdong (Richard Yu), CEO for Huaweis konsumerdivision, på scenen under udstillingen Mobile World Congress i Barcelona (billedet ovenfor) og fortalte at de nu var blevet verdens tredjestørste smartphone-producent, efter Samsung og Apple. Her lod forstå dengang, at målet nu var at blive nr. 1.

Her godt 7 år senere lykkedes det at blive nr. 1. Dette trods benspænd fra USA, som har betydet at de seneste Android-smartphones ikke har kunne leveres med Google apps og services.

 

 

Det globale smartphone-marked er nedadgående og Huawei er da også gået tilbage målt år-år. Ifølge Canalys estimerede tal for verdens smartphone-salg, der solgte Huawei 5% færre smartphones i 2. kvartal i år, sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Men da Samsung i samme periode har tabt 30% af deres salg, så kunne Huawei træde op på øverste skammel i år.

Huaweis salg i seneste kvartal vurderes at være hjulpet af et hjemmemarked der igen fik fat på bagkanten af første corona-bølge. Da Samsung ikke er store i Kina, så vil en fremgang her være til en større fordel for de kinesiske smartphone-producenter.

 

 

Om Huawei kan holde førstepladsen i de næste kvartaler må vi afvente at se. Deres salg i den vestlige del af verden er udfordret af USAs handelsblokader, der bl.a. betyder at en Android flagskib som Huawei P40 ikke kan leveres med Google apps og services.

Uden Google med ombord kan Huawei heller ikke sælge telefonerne med Googles version af Android, og det betyder at de seneste Huawei-telefoner herhjemme også mangler direkte adgang til flere vigtige apps indenfor netbank, mobil betaling og NemID. Dette fordi de apps endnu ikke er godkendt til Huaweis Android-udgave.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.