Forside Nyheder

Samsungs nye trådløse ladeæske steriliserer dine gadgets med UV-lys

-

Slå (næsten) alle vira og baciller ihjel på smartphones, øretelefoner og andre wearables, mens de får et skud strøm.

Hvis der er én ting, vi alle (forhåbentlig) har lært af Coronapokalypsen, så er det, at håndhygiejne og afspritning af overflade kan dæmme op for COVID-19, men også for en hel del andre smitsomme og mere dagligdags vira, der hvirvler rundt i luften.

Netop fordi, sidstnævnte er et livsvilkår på planeten, var en hel del forbrugerteknologi-firmaer allerede gået igang med at udvikle produkter, der kan hjælpe os med at holde diverse baciller og virus-molekyler på behørig afstand.

Annonce:

Et eksempel er en hel kategori i sig selv, nemlig æsker med ultraviolet lys, der kan sterilisere diverse af vores andre gadgets, så vi dels holder os selv fri for mikrobe-invasioner, men også beskytter dem, der kunne finde på at dele brugen af vores gadgets, f.eks. når afkommet leger med fars eller mors smartphone.

Samsungs store nyhed i Danmark idag var ellers, at der nu er kommet sangtekster på Apple Music-app’en på firmaets TV-modeller, men globalt har de også annonceret en anden nyhed, og det er netop sådan en UV-boks.

Friske gadgets på mere end én måde

Men det er ikke bare en æske med UV-lys, der er tale om. Æsken er også en 10W trådløs oplader, der kan erstatte din ladeplade. Med andre ord kan du smide din smartphone i boksen natten over og få en frisk telefon ud af det næste morgen – på mere end én måde.

Og så er den i øvrigt ikke kun til smartphones. UV-lys dræber ifølge Samsung 99% af alle bakterier, og det kan jo være praktisk at gøre på andre gadgets end smartphonen. For eksempel dine trådløse øretelefoner, som jo bliver stukket ind i øret og derfor øger risikoen for øreinfektioner en smule.

Disse kan også få en tur i boksen og blive UV-renset, og hvis de kan lades op med Qi-standarden, så får de også strøm samtidig. Det er dog svært at lade sine solbriller op, men som det kan ses på billedet ovenfor, så er netop solbriller en af de ting, Samsung foreslår at rense med UV-æsken.

I forhold til COVID-19, så foreligger der stadig ingen håndfaste beviser for, at UV-lys slår virus’en ihjel, men flere og flere studier peger i den retning, og vi ved, at andre coronavirus-typer kan udraderes lokalt med ultraviolet lys.

Samsung har offentliggjort boksen, men har ikke specificeret, hvilke markeder, den kommer ud i. I skrivende stund har vi ikke kunnet finde den på den danske Samsung-side, men den tyske har den til salg for €58,38 eller cirka 435 kroner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.