Forside Fokus

TEST: Sennheisers HD 25 hovedtelefon i Limited Edition jubilæumsudgave

-

De legendariske monitorerings-hovedtelefoner Sennheiser HD 25, er i mere end 30 år er blevet brugt til professionel monitorering verden over af både DJs, video-journalister, tv-værter og lydeksperter, – og det er ikke uden grund.  Det er nemlig sjældent at finde en hovedtelefon der rammer så rigtigt som HD25 på så mange punkter.

Den mest populære hovedtelefon

Blandt de vigtigste features er naturligvis fremragende lydkvalitet, der ikke alene leverer en velafbalanceret præcis lyd med en solid bas, men også kan levere voldsomme lydtryk til brug i støjende miljøer, som f.eks ved kamera optagelse og DJ arbejde.   I kombination med hovedtelefonens ekstremt robuste design, stærke udskiftbare kabler og kompakte, foldbare størrelse der nemt finder plads i tasken, har Sennheiser haft et hit på hænderne i flere generationer.
Hovedtelefonerne blev oprindeligt specialfremstillet til Concorde tilbage i 80’erne, men var så gode, at de blev stjålet af piloter, stewardesser og rigmænd, og smuglet over hele Europa for til sidst at ende i nattelivet hos dristige DJ’s.

Gul ørekopper i Limited edition versionen

For at fejre sit 75-års jubilæum har Sennheiser produceret en Limited Edition-udgave i 25.000 eksemplarer. De kommer i en særlig retroindpakning og har gule ørepuder, der kunne være en hilsen til de ikoniske HD-424, samt et originalt Sennheiser-logo på ørekoppen.  Der medfølger også de standard sorte ørekopper.

 

Annonce:
Morten lytter opmærksomt, og kan lide hvad han hører.

Vi tager et lyt på legenden:

Jeg kender HD25 særdeles godt igennem mit arbejde, hvor den som beskrevet altid har været en darling i sådan en grad, at den bare ER den hovedtelefon som alle i broadcast branchen føler sig tryg ved.  Som en HIFI hovedtelefon er den god i støjende miljøer, da den er en “on ear” hovedtelefon der lukker virkelig godt af.   Det sikrer også en solid, men veldefineret bas, sammen med en meget velafbalanceret præsentation med god definition i hele frekvensspektreret.   Man kan lytte i timevis uden at blive lytte-træt, men de sidder godt tæt på hovedet og derved kan der godt blive lidt varmt på ørerne.

Meget for pengene!

I kraft af, at HD25 ikke er trådløs, får man virkelig meget lyd for pengene i forhold til en trådløs hovedtelefon.  Hvis du ikke har noget i mod kablet og går op i lydkvalitet, er HD25 et home-run.

Smart kabel!

Jeg kan rigtig godt lide at kablet er kort, og det kun sidder i den ene side.  Det gør det dejligt enkelt at styre.  Det er også en fed ting, at ørekopperne kan drejes.

Mere info, data og priser hos Sennheiser.

Denne artikel er en del af serien: Hovedtelefoner

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.